RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her fortsetter Høyre-styret

Sist oppdatert:
Mens Oslo, Bergen og Tromsø står for fall, holder Høyre stand i disse byene.

(NTB/Nettavisen): De borgerlige partiene i Kristiansand ble natt til tirsdag enige om et fortsatt borgerlig samarbeid. Harald Furre fra Høyre blir ordfører.

Høyre får med seg KrF, Frp, Pensjonistpartiet, Senterpartiet og Demokratene til et valgteknisk samarbeid, og også Venstre har sagt at de er åpne for å delta, melder Fædrelandsvennen.

Arbeiderpartiet hadde som ellers i landet framgang og vinner ett nytt mandat. mens Høyre taper ett mandag. KrF står på stedet hvil, mens Frp taper 3,4 prosentpoeng og to mandater.


Miljøpartiet De Grønne er den store vinneren med en framgang på 2,7 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Men selv om Arbeiderpartiet er størst, og MDG får fire mandater, sikrer det brede borgerlige valgtekniske samarbeidet at de borgerlige fortsetter å styre sørlandsbyen.

I Stavanger jublet ordfører Christine Sagen Helgø for fire nye år. Høyre fikk 34 prosent av stemmene mens Frp fikk 13,12 prosent, skriver kommunen på sin hjemmeside. De to partiene var allerede i natt i samtaler om samarbeid, melder Stavanger Aftenblad. Arbeiderpartiet landet på 28,93 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere