RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her fraktes Gaddafis sønn til arresten

ARRESTERT: Saif al-Islam er tatt til fange. Her på flyet til Zintan.
ARRESTERT: Saif al-Islam er tatt til fange. Her på flyet til Zintan. Foto: ISMAIL ZITOUNI (Reuters)
Sist oppdatert:
Saif al-Islam, sønnen til Muammar al-Gaddafi, er arrestert sør i Libya.

Det melder Sky News.

Etter borgerkrigen i Libya har han vært ettersøkt for forbrytelser mot menneskeligheten av Den internasjonale straffedomstolen i Haag.

Flyktet fra Sirte

Nyheten om at den tidligere statslederens sønn nå er arrestert sør i Libya kommer fra den arabiske TV-kanalen Al Arabiya. Her bekrefter landets justisminister, Mohammed Al-Alagi, at Saif al-Islam er blitt fanget.

Saif al-Islam var den av Gaddafis sønner som var mest offentlig kjent. Han dukket stadig opp gjennom internationale medier, mens hans far hadde makten i Tripoli og opprøret mot diktatoren sto på rundt om i landet.

39-åringen er den nest eldste av sønnene til Muammar al-Gaddafi og Safia Farkash.

Etter at faren ble drept og hans fødeby Sirte ble inntatt av opprørsstyrkene, flyktet Saif al-Islam fra byen, angivelig sammen med landets tidligere sikkerhetssjef Abdullah al-Senussi.

På vei over grensen

Kommandør Bashir al-Tayeleb opplyser at Saif ble fanget sammen med tre medhjelpere idet de forsøkte å smugle ham over grensen og inn i nabolandet Niger.

Han er nå brakt til byen Zintan, og rapporteres å være i god helse.

Flyet til Saif skal ifølge Reuters ha blitt angrepet av en rasende mobb etter landing i Zintan. Disse skal ha forsøkt å storme flyet.

En regjering i Libya skal etter planen dannes i løpet av noen dager, og Saif al-Islam vil da bli utlevert fra opprørsstyrkene og sendt til Tripoli.

Saif ble den siste av Gaddafis sønner som det nå er gjort rede for. Kommandør al-Tayeleb kommenterte saken på følgende måte:

- Vi håper i dette historiske øyeblikk, at fremtiden til Libya vil bli lys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere