RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her fraktes Michael Jackson bort

Foto: HO (REUTERS)
Sist oppdatert:
Nå starter jakten på dødsårsaken.

(SIDE2): Bildet over viser hvordan Michael Jacksons lik fraktes ut fra sykehuset i LA og overleveres til politiet.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

De tok det videre til rettsmedisinsk institutt i Los Angeles som er stedet hvor poplegenden vil bli obdusert.

– Min bror. Den legendariske Kongen av Pop, Michael Jackson, døde torsdag 25. juni klokken 2.26 (23.26 norsk tid. red anm.). Det antas at han fikk hjertestans i sitt hjem. Men dødsårsaken er ukjent inntil obduksjonsrapporten er klar, sa Jermaine Jackson på en pressekonferanse i natt.

Les mer her: - Forsøkte gjenoppliving i en time

Alt om Michael Jacksons død
– Et kontroversielt geni
Michael Jacksons liv i bilder
– Forsøkte gjenoppliving i en time
Norske kjendiser sørger
– Døde altfor tidlig
Her ankommer Jackson sykehuset
Michael Jackson er død

Overdose?
Det spekuleres allerede mye i hva som forårsaket Jacksons død. En rekke amerikanske medier skriver at tung medisinering kan ha ført til at hjertet sviktet. Overdose og forgiftning nevnes også som mulige dødsårsaker.

Jacksons advokat gjennom mange år, Brian Oxman, er blant dem som retter fokus mot medisinene Michael Jackson tok som en mulig årsak til tragedien.

– Jeg vet ikke om det er dette som er årsaken. Jeg skal reservere meg mot å konkludere til rapportene og obduksjonen er klar før jeg kommer med mine anklager. Men jeg kan si såpass at om det er som jeg frykter så kommer jeg ikke til å sitte stille, sier han ifølge Splash News.

Dermed er vel hans blant de første som antyder at det kan komme rettssaker og krav man ikke har sett maken til før i kjølvannet av Jacksons død.

– Kan ha vært stress
Kjendisvenn Uri Geller har også gått ut i media og kommentert dødsfallet. Han mener at Jackson ble svært stresset over at han ble booket til hele 50 konserter som skulle begynne i midten av juli og fortsette ut året.

Dette var mot Jacksons vilje hevder mange, og ifølge Geller kan stresset ha vært det som førte til hans død.

– Stress tar livet av folk. Enhver lege vil kunne bekrefte det. Jeg tror forventningene til de enorme utfordringene som lå foran han, disse 50 konsertene, og hans ønske om å tilnærme seg perfeksjon når han gikk på scenen la et enormt press på han. Det kan ha gjort utslaget, men det er bare min mening, sier han til Sky News ifølge Daily Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere