RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FRAKTET BORT: Ratko Mladic ble tirsdag fraktet bort i den hvite bilen i midten.
FRAKTET BORT: Ratko Mladic ble tirsdag fraktet bort i den hvite bilen i midten. Foto: Vadim Ghirda (Ap)

Her fraktes Mladic til Haag

Sist oppdatert:
Folkemordmistenkte Radko Mladic tapte anken.

Krigsforbryteren som skal ha stått bak massakren i Srebrenica er nå på vei til Haag etter at han tidligere tirsdag tapte anken om å ikke bli utlevert til krigsforbryterdomstolen, melder CNN.

Den serbiske aktoren Vladimir Vukcevic kunngjorde dette på serbisk TV tirsdag.

For syk
Mladics advokat Milos Saljic har hele tiden hevdet at Mladic er for syk til å kunne utleveres til Haag. Advokaten har ønsket en vurdering av eksperter som kan vurdere hans klient sin helsetilstand.

Mladic har siden 1996 gått gjennom to hjerteinfarkt og to hjerneslag, som blant annet har ført til at den ene armen hans er delvis lammet, og han skal ha problemer med å snakke.

Retten har allerede bestemt at krigsforbryteren er frisk nok til å gjennomgå en rettssak.

Siktet for folkemord
Sjefsaktor Vukcevic sa mandag at Mladic var ved god helse og at han spøkte og lo. Mladics sin sønn Darko har på sin side hevdet at faren ikke får den medisinske behandlingen han trenger og at faren var en frihetskjemper som slåss for sitt eget folk.

Mladic ble tatt forrige torsdag etter 15 år i skjul. Han var generalen og hærføreren som ledet styrkene i angrepet på Srebrenica i 1995, der 8000 muslimske gutter og menn ble massakrert. Siden har Mladic vært ettersøkt internasjonalt og siktet for folkemord og andre krigsforbrytelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere