RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her fraktes sovende isbjørn bort med helikopter

Isbjørnen som har oppholdt seg ved Longyearbyen siden onsdag morgen ble torsdag bedøvet og fraktet bort i helikopter.
Isbjørnen som har oppholdt seg ved Longyearbyen siden onsdag morgen ble torsdag bedøvet og fraktet bort i helikopter. Foto: Sysselmannen Per Andreassen (NTB scanpix)
En isbjørn som var i Longyearbyen på Svalbard, er bedøvet og fraktet bort med helikopter.

Isbjørnen ble oppdaget inne i Longyearbyen torsdag morgen.

Mannskap fra Sysselmannen og fra Norsk Polarinstitutt rykket ut og har bedøvet bjørnen. Det dreier seg om en hannbjørn på 180 kilo. Dyret ble fraktet langt bort i helikopter.

– Folk må likevel være oppmerksomme på at isbjørner kan komme helt inn i bebyggelsen, advarer Sysselmannen fra Svalbard.

Den siste tiden har Sysselmannen flere ganger advart om isbjørn i nærheten av bebyggelsen på Svalbard. Onsdag morgen rykket mannskap ut for å skremme en isbjørn bort fra hundegårder i Longyearbyen. Tidligere i oktober oppsøkte en isbjørn gjentatte ganger Pyramiden, der det bor 14 personer. Sysselmannen ble tilkalt flere dager på rad, og det ble gjort forsøk på skremme bjørnen med helikopter og bil, men isbjørnen vendte likevel tilbake gang på gang.

I begynnelsen av september måtte en gruppe studenter på brekurs evakuere en leir ved Nordenskiöldbreen da de fikk besøk av isbjørn. Bjørnen lot seg ikke skremme av over 50 signalskudd. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere