Her går bjørnen til angrep på Kristoffer

SNUR: Her snur bjørnen og kommer rett mot Kristoffer Claussen.

SNUR: Her snur bjørnen og kommer rett mot Kristoffer Claussen. Foto: Privat

Kristoffer Claussen angrepet av bjørn i Canada.

30.06.14 15:57

- Sånn går det når man står i veien for en bjørn, sier den omstridte jegeren Kristoffer Claussen fra Sørum.

Han har akkurat blitt bitt av en brunbjørn midt i skogen i Canada. Se video nederst i saken!

Det er fjerde året på rad Claussen jakter bjørn i Canada. Det var i fjor bjørnen gikk til angrep, skriver Romerikes Blad.

- Vi jakter med hunder, noe som mange mener er omstridt. For min del gir det en ekstra glede å se hundene jobbe. I tilfellet hvor jeg ble bitt hadde hundene fått tak i ei hunnbjørn. Vi skal ikke skyte hunnbjørnene, og derfor fulgte jeg etter hundene for å kalle dem til meg, sier han før han.

Snudde på flekken

Det lyktes ikke jegeren å få hundene til å stanse jakten med det første:

- Vi prøvde å få hundene til å gi opp jakten og etter en liten stund stoppet bjørnen opp og snudde seg 180 grader. Den begynte å løpe i min retning, noe som resulterte i at jeg rett og slett sto i veien for bjørnen. Vi jakter på brunbjørn, en rase som ikke er så aggressiv, men om man kommer for nære vil den forsvare seg, sier Claussen.

Resultatet av det ublide møtet med brunbjørnen endte med et kjøttsår i kneet for Claussens del.

- Det ble et sår, men jeg har ikke fått noen varige mén. Den slapp taket like fort som den hadde bitt. Bjørnen kom seg etter hvert opp i et tre, så den forble uskadd, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TANNMERKER: Her viser Claussen fram to merker i beinet etter angrepet. Foto: Kristoffer Claussen


- Hvordan opplevde du situasjonen?

- Det var litt dramatisk. Jeg var innenfor komfortsonen til bjørnen. Da hadde den ikke annet valg enn å bite.

Jakter fortsatt på bjørn

Den dramatiske hendelsen i Canada har ikke lagt demper på jaktgleden hos mannen fra Sørum.

- Som sagt har jeg vært der fire år på rad for å jakte på bjørn. Jeg må være så ærlig å si at det er spennende å jakte på rovdyr. Det er ikke bare for å skyte dem, men også for å se dem på nært hold.

- Det er fascinerende dyr, sier Claussen.

Lokkejakt

Jegeren fra Sørum er også en stor entusiast når det kommer til såkalt lokkejakt. Tidligere i år lagde han en video hvor han lokker på rådyr før han skyter dem. Det skapte sterke reaksjoner.

Lederen i dyrevernsorganisasjonen NOAH, Siri Martinsen uttalte følgende om jaktformen.

- Lokkejakt er en av flere vanlige jaktformer i Norge, og filmen viser ikke mye av de faktiske opplevelsene til dyrene under jakt. Det den imidlertid bekrefter er at jakt først og fremst er en fritidssyssel, en aktivitet som utføres for spenningens skyld. Jegere viser ofte at romantiseringen av egne følelser knyttet til jakten er det sentrale fokuset.

- Jakter fordi jeg liker det

Claussen er klar over at det er mange som reagerer på måten han jakter på.

- Jeg er blitt kalt lystmorder og slike ting. Det lever jeg fint med. Jeg er ærlig på at jeg jakter fordi jeg liker det, ikke for nødvendighetens skyld, og jeg er klar over at ikke alle forstår det, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JAKTER PÅ BJØRN: Fra høyre: Kristoffer Claussen, Evan Burgess og Jason Nutini. Dette er ikke den samme bjørnen som i videoen. Foto: Privat


- Lokkejakt er faktisk den jaktformen jeg setter høyest.

- Gikk i baret

Kristoffer Clausen ble for alvor kjent for allmenheten da han høsten 2011 ble avslørt som bløffmaker. Han hevdet i en tv-serie og i en bok at han levde på selvfangst, under åpen himmel i ett år. I etterkant innrømmet han at han ved flere anledninger reiste til Sverige der han sov på hotell, og handlet på shoppingsenter.

Likevel har Sørum-mannen fortsatt på villmarkens vei, ikke som eventyrer, men som jeger. Han lever av å lage jaktfilmer og holde foredrag om temaet.

- Opplever du at du har fått troverdigheten tilbake?

- Jeg gikk i baret den gangen. Det var veldig dumt, men jeg har lært av det. Oppmøtet på foredragene mine viser også at folk tror på det jeg sier. Og vil høre på meg. Det var tøft i lang tid etter alt som skjedde, men nå er jeg ferdig med det, sier Clausen.

VIDEO: Se bjørnen gå til angrep!

HTML EMBED


Les flere saker i Romerikes Blad


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: jakt,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag