*Nettavisen* Nyheter.

Her går det nesten galt

Haugesund

Haugesund Foto: Tor André Johannessen

Kjørteturen kunne endt med våt parkering.

17.12.10 08:28

Arbeidsdagen gikk ikke helt som planlagt for Inge Grønnestad fra Haugesund, som er distribusjonssjåfør i Pedersen Logistikk.

- Jeg fant ut at det var alt for glatt føre da jeg var på vei ned fra en bakke. Jeg bestemte meg derfor for å sette på kjetting på hjulene, sier Grønnestad til Nettavisen.

Dominoeffekt
Bilen gikk på tomgang og yrkessjåføren var i full gang med å sette på kjetting da det kommer en annen bil på holka. Den kjører rett inn i bakenden på lastebilen, som førte til en dominoeffekt.

- Plutselig ser jeg at bilen sklir framover. Jeg vurderte om jeg skulle løpe etter for å forsøke å hoppe inn og prøve å stoppe den, men fant fort ut at den ikke var noen god idé, sier han videre.

Ferden endte nesten i vannet. Lastebilen ble liggende med fronten over kaikanten.

- Den hoppet utenfor kanten av kaia, så ble den liggende. Det var flaks at ikke hele bilen havnet utfor, fortsetter yrkessjåføren.

Tung last
Det var sannsynligvis den tunge lasten på bilen som forhindret den i å ta et dypdykk ned fra kaia.

-Den var godt lastet, med rundt 2,5 tonn med stålsøyler. Det er nok grunnen til at ikke hele bilen havnet i vannet, sier han videre.

- Hva tenkte du da dette skjedde?

- Først så tenkte jeg at bilen som kjørte inn i min bil sannsynligvis fikk noen skader, men så begynner lastebilen å trille fram mot kaia. Jeg er bare glad jeg ikke satt i bilen, jeg hadde nok ikke klart å komme meg på land på egenhånd da, fortsetter han.

Han medgir at hele opplevelsen gjorde han litt «shaky».

Bilen skled omtrent 25 meter før den stoppa og nesten havnet i vannet.

Måtte bruke båtkran
Viking redningstjenesten med Rune Holmedal i spissen, måtte ty til kreative metoder å få opp lastebilen.

- Like ved kaia lå den en båt som brukes på oppdrettsanleggene. Den hadde en kran. Kranen løftet fronten mens vi dro bak med redningsbilen, forteller Holmevik til Nettavisen.

Det hele forløp uten stor dramatikk.

- Det så jo litt dramatisk ut, men det gikk veldig greit. Det var nok litt flaks, både at båten sto der, at sjåføren ikke satt inne i bilen da den begynte å skli og at bilen ikke havnet i vannet, konstaterer han.

Løsningsorientert
Holmevik har 18 års fartstid som bilberger, og er vant til å ta i bruk hodet.

- Å være løsningsorientert er et av de viktigste kriteriene i vår jobb. Etter så mange år i bransjen lærer man seg noen triks, sier han videre.

Det har vært glatt føre i Haugesund i dag, og Holmevik har hatt nok å henge fingrene i.

- På dagen var det rolig, men etter klokka fire, da folk skulle hjem fra jobb har det vært veldig mye å gjøre i hele distriktet. Det har kommet en del snø, og det er veldig glatt her, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.