Gå til sidens hovedinnhold

Her går elgen inn i barnehagen

Barnehagestyreren frykter for barnas sikkerhet.

- Må det skje ei ulykke før elgen blir fjernet? Det undrer Eirin Kvikstad på. Hun er styrer i Jensvoll barnehage i Bodø, skriver Avisa Nordland.

- Ungene inne
Tirsdag morgen, ved halv ni-tiden, tok hun bildet av to av de tre elgene - ei ku med to kalver - som var innenfor gjerdene til barnehagen.

Kvikstad er vant med elg utenfor sitt eget hus ikke så langt unna barnehagen. Men nå synes hun grensen er nådd.

- Når de kommer innenfor gjerdet i barnehagen er det ikke ok lengre. Heldigvis var ikke ungene kommet seg ut, sier barnehagestyreren til an.no.

Elgnavn
Barnehagebarna syns imidlertid det er stas med dyr på besøk.

- De syns det er ganske kult. Barna er stolte av de, jeg tror til og med de har laget navn til elgene. Men barna har vært inne når dyrene har stått ute, så jeg tror de hadde blitt redde om de hadde vært ute selv, sier Kvikstad til Nettavisen.

Frykter
Kvikstad frykter for sikkerheten til ungene med tre elger vandrende i området:

- Selvfølgelig gjør jeg det. Det er bekymringsverdig når de kommer inn på området, særlig når det er snakk om ei ku med kalver.

- Når de kommer inn på området på dagtid tyder vel på at elgene er trygge og vant til folk. De kan jo komme når ungene er ute og leker, fortsetter hun.

- Redde
Hun har fått med seg de mange elg-episodene de siste månedene - både fra Maskinisten hvor mor og barn måtte forsvare seg, fellingen i tettbebodd strøk i Saltdal og jenta (6) som ble angrepet i Fauske.

- Må det skje ei ulykke før elgen blir fjernet? spør Kvikstad og fortsetter:

- Folk er redde, selvfølgelig. Ungene mine er redde for å gå ut i hagen å leke.

Hun har vært i kontakt med både politiet og viltnemnda i Bodø. Sistnevnte har vært og snakket med ansatte i barnehagen og har bedt dem ta kontakt om elgene kommer tilbake.

De vegrer seg for å felle elgene.

Mange meldinger
Men Kvikstad ønsker råd om hva hun skal gjøre snarest mulig. Fordi:

- Jeg har ikke lyst til at det skal skje ei ulykke, sier hun.

Tirsdag morgen hadde politiet i Salten fått fire meldinger fra bekymrede folk om elg i området Alstad, Grønnåsen og Jensvoll - om de tre elgene som trekker i hagene og svært nært folk.

Det er viltnmenda som har myndigheten til å avgjøre hvorvidt elg skal felles eller ikke.

Les flere saker fra Avisa Nordland her

Kommentarer til denne saken