RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her går jaktdrømmen i oppfyllelse

Sist oppdatert:
Aldri før har så mange nordmenn reist på jaktreiser til utlandet.

(SIDE2): Norske skoger og vidder er tydeligvis ikke nok. Norske jegere vil finne nye jaktmarker, og Canada og Afrika er favorittene.

Hele 43 utstillere på årets Villmarksmesse på Lillestrøm tilbyr jaktreiser til utlandet. De vet godt at stadig flere nordmenn gjør jaktdrømmen til virkelighet.

Afrika frister
- I år regner vi med at mer enn 3000 nordmenn reiser på jaktreiser til utlandet, sier messegeneral Finn-Erik Bredesen i Villmarksmessen i en pressemelding. Det er rekord.

Bjørne- og hjortejakt i Canada har lenge tronet øverst på norske jegeres ønskeliste. Men de siste årene har Afrika spist opp mye av forspranget.

På reisene til Afrika kan norske jegere blant annet jakte på antiloper og leoparder.

- Men det meste kan arrangeres, også løvejakt. Vi har godkjente samarbeidspartnere som sørger for de nødvendige tillatelsene, sier daglig leder Eddy Steng i XXL Adventure.

Strenge regler
Det finnes likevel unntak. Noen arter er utrydningstruede, og strengt forbudt å jakte på.

- Det samme prinsippet gjelder i Afrika som i Norge. Vi skal høste av naturens overskudd, men ikke mer. Dette er ikke utbytting av land som er fattigere enn oss, men ansvarlig forvaltning av viltbestandene i samråd med nasjonale myndigheter, sier Steng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere