RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her går Lillevolden i bakken

Foto: Egil Fujikawa Nes (Egil Fujikawa Nes)
Sist oppdatert:
Her kan du se slåsskampen mellom politiet og Blitz som endte med at Stein Lillevolden ble arrestert.

Blitz-kongen Stein Lillevolden var involvert i bråk mellom politiet og demonstranter ved Oslo tinghus lørdag ettermiddag.

Fotograf Egil Fujikawa Nes så og fotograferte hele hendelsen som altså endte med at Lillevolden ble kjørt vekk av politiet.

Fratatt eiendeler
Ved tinghuset hadde politiet satt opp en av sine mange politisperringer. Det hele begynte med at tre politibiler kjørte opp til sperringene og slapp av fem, seks demonstranter.

Demonstrantene ble ransaket, for deretter å bli vist ut av sperringene. Fujikawa Nes forteller at demonstrantene ble fratatt blant annet bager.

- Mens de ble ransaket kom det flere demonstranter til. Stein Lillevolden var i en av de siste gruppene som kom nedover Pilestredet mot der politiet ransaket demonstrantene, forteller Fujikawa Nes.

Håndgemeng
Til slutt var det samlet mellom 25 og 30 demonstranter på C. J. Hambros plass.

- Det var da det utviklet seg håndgemeng mellom demonstrantene og politiet. Slik jeg så det var Lillevolden en av de aktive her, sier fotografen.

Den kjente demonstranten ble lagt i bakken av politiet og deretter plassert inn i en av politiets såkalte g-biler. Deretter kom en vanlig patruljebil og hentet Lillevolden.

Blitzerne hadde varslet demonstrasjoner i forbindelse med demonstrasjonstoget som lørdag går fra Stortinget til den israelske ambassaden i Oslo. Politiet har forventet nye sammenstøt med voldelige demonstranter.

Visitasjon
- Vi har pågrepet en person, men vi går ikke ut med navn, sier politiets innsatsleder Thor Langli til iOslos reporter på stedet.

- Jeg vet ikke bakgrunnen for pågripelsen, men det skjedde i forbindelse med en visitasjon, sier Langli.

1395

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere