RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Britisk politi)

Her går Megan (15) og læreren (30) hånd i hånd

Sist oppdatert:
Dette er de siste bildene av tenåringen før hun rømte til Frankrike med mattelæreren.

Forrige uke ble Megan Stammers (15) meldt savnet da hun ikke dukket opp på skolen. Tenåringen skal ha hatt et forhold til mattelæreren Jeremy Forrest (30).

Britisk politi mistenker at de to har rømt til Frankrike sammen. Tirsdag kveld slapp politiet overvåkningsbilder av Megan og Jeremey om bord på fergen til Frankrike. Bildene viser dem gående hånd i hånd.

Da verken Megan eller Jeremy dukket opp på skolen i Eastbourne, Sussex, ble 15-åringen meldt savnet. Hun ble meldt savnet fredag, ifølge politiet i Sussex. Dagen i forveien hadde hun sagt til foreldrene at hun skulle sove hos en venninne.

Elever advarte
Allerede for syv måneder siden mottok skolen bekymringsmelding om forholdet mellom de to. Tenåringen og den gifte læreren skal blant annet ha holdt hverandre i hendene da de var på vei hjem fra en klassetur i USA.

I februar sa derfor elever ifra om hva de hadde sett på turen til Los Angeles, til en annen lærer ved skolen. Elevene syntes oppførselen til læreren var upassende, med tanke på den høye aldersforskjellen.

Til tross for dette grep ingen inn, og sist uke skal de ha rømt landet sammen. De ble sist sett på vei om bord på en ferge som går mellom Dover i England, og Calais i Frankrike.

- Vi er veldig sinte for at ingen grep inn for å beskytte Megan. Og nå vet ingen hvor de er, eller om hun kommer tilbake, sier en venn.

Det var ansatte ved skolen som slo alarm da de to ikke dukket opp på skolen. Ifølge DailyMail har skolen holdt oppsyn med Forrest, og han skulle suspenderes fredag.

- Kom hjem, kjære
Mandag kveld snakket Megans mor, Danielle, ut om forsvinningen. Moren visste ikke om datterens forhold til læreren. Hun ber datteren om å komme hjem.

- Jeg har en beskjed til datteren min. Kjære, jeg bryr meg ikke om hva du har gjort. Jeg vil bare ha deg hjem, sa hun gråtende, ifølge BBC.

Siste spor
En venn forteller at Megan skal ha fortalt med begeistring om forholdet til Forrester. De begynte å treffe hverandre allerede i januar.

- De sendte hverandre tekstmeldinger. Han kunne sende meldinger hvor det sto at han savnet henne, og at han gledet seg til å gi henne en klem, sier en venn av Megan.

Personen ønsker ikke å stille opp med navn, skriver DailyMail.

- Jeg er redd han utnytter henne fordi hun er så snill; hun kan være ganske sårbar, og trenger omsorg.

En annen venninne av 15-åringen mottok en SMS fra Megan før helgen, hvor det sto at hun hadde kommet trygt fram til Frankrike. Dette er det siste sporet fra tenåringen.

Nå jobber Interpol, den britiske ambassaden i Paris og franske myndigheter med å finne Megan. Politiinspektør Jason Tingley fra Sussex har kommet med en direktebeskjed til Megan:

- Vi tror at du reiste frivillig, sammen med Jeremy, men vi må få vite om du har det bra. Familie og venner er bekymret, men du er ikke i trøbbel.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere