RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her går sirkusartisten på hodet fra fire meters høyde

Sirkusdirektør: - Det så veldig dramatisk ut.

Folk som møtte opp under Cirkus Zorbas forestilling i Svelgen i Sogn og Fjordane på mandag, fikk se et nummer litt utenom det vanlige, skriver Firda.

Sirkusdirektør Ronja Gujord forteller at folk er vant med å gispe under artisten Simonetta sitt artistiske nummer, men at det ble en litt annen stemning litt ut i nummeret hennes.

Falt fra fire meter
For mens artisten nettopp hadde blitt svingt rundt i bånd som henger i sirkustaket, og snudd seg rundt for å rotere rundt i ring etter beina, glapp taket. Den italienske sirkusartisten gikk da rett i bakken, med hodet først.

Gujord forteller at fallet skjedde omtrent i samme høyde som de har montert lyskasterne. Det vil si rett under fire meters høyde.

- Det hele så veldig dramatisk ut, sier direktøren, som forteller, at mot alle odds, så kom artisten fra det hele uten en eneste skramme.

- Utrolig at det gikk så bra
- Hun var litt øm i ryggen dagen etter, noe som er forståelig. Men ingen forstår egentlig at det gikk så bra som det gjorde, sier Gujord, som beskriver minuttene etter hendelsen som svært spesielle.

- Jeg så ikke fallet selv, siden jeg var bak i sirkusteltet, men jeg hørte smellet, og forstod med en gang på publikum at noe var galt, sier Gujord, som umiddelbart pauset programmet mens de undersøkte artisten.

- Jeg trodde det ikke skulle gå an, men plutselig bare spratt hun opp og sa at hun var i orden. Hun var også klar for å være med på finalenummeret som normalt, og gikk til og med ut til publikum for å gi en liten hilsen, sier sirkusdirektøren.

Fallteknikk
Gujord tror at fallteknikk er en god medvirkende årsak til at det hele gikk så bra.

- Det ser i videoen ut som hun skal ramle på hodet, men de som har gått sirkusskole trener mye på å falle riktig, sier Gujord.

Og når man forsøker å vise frem det spektakulære, så vil ulykker av og til være del av sirkuslivet. Og når den italienske sirkusartisten svinger seg opp mot ni meters høyde, er direktøren glad for at det ikke gikk mye verre.

- Man arbeider jo uten sikring, og det skal lite til for at man feilvurderer. Det er nok det som har skjedd her. Ho fortalde at ho truleg har vore litt for trygg på rutinen og gått utanom den, seier sirkusdirektøren, som gler seg over at ho har med seg fullt mannskap på siste månad av turneen.

Les flere saker i Firda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere