*Nettavisen* Nyheter.

Her gjør vinteren comeback - sjekk snødybden

HVIT MORGEN: Dette var synet som møtte flere på Østlandet onsdag morgen, et lett dryss av snø. Bildet er fra Fetsund i Lillestrøm kommune.

HVIT MORGEN: Dette var synet som møtte flere på Østlandet onsdag morgen, et lett dryss av snø. Bildet er fra Fetsund i Lillestrøm kommune. Foto: Silje Engdal Gillebo

Plussgrader og mildvær har satt sitt preg på Østlandet så langt i januar, men onsdag kom snøfallet mange steder. Fra helga faller temperaturen. Sjekk snødybden i tabell.

29.01.20 12:44

OSLO (Nettavisen): Flere våknet til et lett snødryss på Østlandet onsdag og fikk en påminnelse om at det fortsatt er januar og vinter etter noen uker med plussgrader og tilnærmet vårstemning.

Så langt snøfritt på Blindern

- Fredag er det spenning knyttet til om målestasjonen på Blindern får snø. Så langt i år har det vært snøfritt der, sier statsmeteorolog Pernille Borander til Nettavisen. Det var antydning til sludd onsdag morgen, men det slo raskt over til regn.

Hennes værvarsel for helgen og innledning på neste uke er gode nyheter for de som savner vinteren. (Se varselet lenger ned).

117 cm på Sjusjøen og Grotli

I Viken fylke ble det onsdag morgen målt 50 centimeter på Tunhovd i Nore og Uvdal, 46 centimeter på Geilo og 41 centimeter i Krødsherad. I Innlandet fylke ble det målt 158 centimeter snø ved riksvei 15 i Breidalen i Skjåk, 117 centimeter på Sjusjøen og det samme på Grotli. I Oslo ble det målt 25 centimeter på Bjørnholt.

Klikk her for å sjekke snødybden i ditt fylke og se tabell lenger ned.

I Oslo er det to plussgrader på Blindern klokka 12 onsdag. Det ventes sludd onsdag ettermiddag, ifølge værvarselet. Prognosene på yr.no viser temperaturer fra minus 1 til pluss 4 fram til søndag da temperaturen faller gradvis, og det stort sett ventes minusgrader inn i neste uke.

Klikk på bildet for å forstørre. KJØLIGERE: Minusgrader og noen steder også nedbør som snø, viser værkartet onsdag.

KJØLIGERE: Minusgrader og noen steder også nedbør som snø, viser værkartet onsdag. Foto: (Meteorologisk institutt)

Uvanlig varm januar

Snittemperaturen i hovedstaden har så langt ligget på 2,9 varmegrader, mens snittet vanligvis ligger på 4,3 kuldegrader, fortalte meteorologene tidligere denne uken. Flere målestasjoner er ventet å sette nye varmerekorder når status for januar skal gjøres opp.

- Nå er kalde luftmasser på vei, og prognosene er ganske tydelige på at det blir fallende temperaturer fra søndag og iallfall fram til tirsdag, sier Pernille Borander til Nettavisen.

Utover i neste uke viser værkartet faktisk minusgrader stort sett over hele landet.

- I Sør-Norge synker temperaturen fra søndag. Tirsdag kan det bli ned mot null og minus 1 grad også på kysten. Om det kommer nedbør, blir det altså som snø også her. For Sørlandet og Østlandet ser det foreløpig ikke ut til å bli særlig mye nedbør i første del av uka, sier meteorologen.

For Sør-Norge ser helga ut til å bringe en relativt stabil værtype. Det kommer et lavtrykk inn torsdag, og da vil det blåse litt mer. På Vestlandet ventes kuling på kysten. Lavtrykk går videre nordover til Møre og Romsdal og Trøndelag.

- Men for Sør-Norge ser det ikke så galt ut. Lørdag går vinden raskt over til nordvestlig retning. På kysten kan det blåse liten til stiv kuling. Vestlandet sør for Stad kan få 40 millimeter nedbør på 24 timer fra lørdag til søndag, men det er jo ikke noe uvanlig for den landsdelen, sier statsmeteorologen.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Tabellen under viser snødybder i Viken, Innlandet og Oslo 29. januar 2020:

Klikk på bildet for å forstørre. Vinterlig langs riksvei 7 ved Nordtjernlia på Ringerike onsdag morgen.

Vinterlig langs riksvei 7 ved Nordtjernlia på Ringerike onsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

På riksvei 7 over Hardangervidda var det onsdag morgen snø- og isdekke og fare for glatte partier. Gradestokken viste minus 7 grader.

Klikk på bildet for å forstørre. Snø og vinterføre på riksvei 4 på Gjelleråsen onsdag morgen.

Snø og vinterføre på riksvei 4 på Gjelleråsen onsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag