RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her gjør du røverkjøpene

Sist oppdatert:
Alt du visste du hadde lyst på, men ikke visste at du hadde råd til er snart tilgjengelig igjen. Vi viser deg hvor!

(BiipMag): Har du ny hybel ved studiestart og trenger både stort og smått er det fristende å få alt på plass med en gang. Men, står du klar til å erobre Skeidar eller hoppe på IKEA-bussen, kan du med fordel tenke deg om en gang til. Litt is i magen kan bety mye mer cash på det private budsjettet.

Bruk bare en brøkdel av ditt opprinnelige budsjett
Nå begynner nemlig loppemarkedsesongen igjen. De mest elementære kjøpene er tilsynelatende billige på de store varehusene, i hvert fall helt til du kommer frem til kassa og ser totalbeløpet. Forskjellen kan være at du på et loppemarked bruker 100 kroner på det samme du ville betalt 1000 for på for eksempel IKEA. Det samme går for garderoben din, elektronikk og ikke minst møbler. Her er det med andre ord mye å spare ved å tenke i nye retninger og jakte på gamle ting.

Todelt sesong
Sesongene strekker seg vanligvis over april-mai og september-oktober, men det finnes selvfølgelig unntak. Det kommer også an på hvor du befinner deg i landet. Oslo har mange skoler og lang sesong, mens mindre steder selvfølgelig har kortere. Felles for hele landet er at markedene stort sett foregår i helgene i tidsrommet 10.00 – 16.00. Bruktmarkeder som er åpne hele året er selvfølgelig også gode løsninger, men her er prisene som regel mye høyere og utvalget mindre.

Fjern og nærmiljø
Fordelene ved å gå på loppemarked er mange, og det er ikke bare du som nyter godt av det personlig. Ved å benytte deg av gjenbruk sparer du miljøet på globalt nivå. Mindre produksjon på verdensbasis betyr mindre belastning på verdifulle naturressurser. Loppemarkeder er basert på frivillig arbeid og mesteparten av pengene som legges igjen der går til lokalmiljøet. Miljø er mer en CO2-ekvivalenter og regnskogbevaring, det er like mye omgivelsene rundt deg i form av fritidstilbud og trivsel.

Mulighetenes marked
Det går fint an å gjøre en dårlig deal på loppemarked, men sjansen for at du skal komme unna med et røverkjøp er mye større. Alt kommer an på hvem som står bak disken og hvem som har levert lopper. Mange antikvitetsforhandlere spekulerer i dette og kjøper gjenstander for minimale priser og selger dem for maksimale i en butikk. Cluet er altså å komme antikvitetshandleren i forkjøpet.

6 GODE LOPPIS-TIPS:

1. Planlegg en rute på forhånd, mange loppemarkeder holdes på samme dag og varer stort sett fra 10.00 til 16.00. Vær realistisk. Stress kan være ensbetydende med å løpe forbi skjulte skatter.

2. Alliér deg med andre du vet skal på loppis samme dag. Dra på forskjellige loppemarked og send med hverandre ønskelister og budsjett. Du kommer langt med å sende med en hundrelapp! Bruk MMS for å kommunisere med hverandre hvis dere er i tvil om gjenstander.

3. Ikke vær opptatt av å ankomme så tidlig som mulig. Det fylles opp med lopper hele tiden og røverkjøpet kan like gjerne dukke opp klokka 15.00 som 10.00. Du får mye ekstra med på kjøpet hvis du holder ut til stengetid på søndagene. Mye av det som blir til overs kastes allikevel.

4. Styr unna auksjonene, der finner du kun de dyreste tingene. Benytt heller tiden til å raide etter gull da de andre er opptatt med å by på de mest kostbare gjenstandene.

5. Prut! Selv om loppemarked er billig i seg selv, er det svært få gjenstander som har fast pris. Begynn alltid lavt hvis det første prisforslaget er opp til deg. Går det ikke å prute kan du tenke over at pengene går til en god sak. Veldedighetsfølelsen smaker ofte bedre enn en ekstra tier i lomma.

6. Ha pokerfjes! Har du funnet en skatt du vet er mye verdt, så hold på maska og lat som du ikke er begeistret i det hele tatt. Spill gjerne litt dum og totalt uvitende. Prut gjerne selv om du blir tilbudt en skammelig billig pris. Skjønner selgeren at gjenstanden er mye verdt vil han/hun selvfølglig prøve å presse prisen opp.

Oversikt over brukt og loppemarkeder finner du på:
www.loppemarked.info

Siden dekker hele landet men har best oversikt over Østlandet. Følg med for oppslag på skoler, butikker og i lokalaviser for å få med deg hva som skjer i ditt nærområde.

  • Har du tips til gode loppemarkeder der du bo? Del dem med andre i kommentarfeltet under!

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere