RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her gjør du vinkupp!

Sist oppdatert:
Park Hotell Vossevangen kan skilte med det største vinkartet nord for Tyskland, kanskje i hele Nord-Europa. Vi snoket litt i skattkammeret i kjelleren, og jammen fant vi noe som fristet.

HEKTET: I 1965 reiste Jan Bruse Andersen på sin første vintur til Frankrike. Da ble han hektet på vin.

(LXUS.no) Vinkjennere fra alle verdenshjørner flokker til Voss for å sikre seg noen godbiter fra vinkartet på Park Hotell Vossevangen. Her kan du velge mellom nesten 50 000 viner, fra alle gode vindistrikter i verden. Det brukes ingen tregange, men fornuftige påslag og priser du garantert ikke har sett maken til i resten av landet.

Er lommeboka slunken, kan du til og med dykke ned i restekassa, «lådan», der du finner vinkupp til spottpris. Ikke rart de har fått tildelt prestisjetunge «Best Award of Excellence» fra det anerkjente tidsskriftet Wine Spectator.

Verdens beste viner

I 1965 reiste Jan Bruse Andersen på sin første vintur til Frankrike. Førti år senere er han kjellermester og hotelldirektør på Park, og har bygget opp en samling av verdens beste og sjeldneste viner. Har du penger nok, kan du skaffe deg en bit av herligheten.

SLUNKEN LOMMEBOK? Ta deg et dypdykk i «lådan». Her finner du vinkupp til spottpris.

Romanée Conti i årgangene 1996 til 2003 får du alle kjøpt for den nette sum av 21 550,-, og for en Chateu Latour 1.cru 2000 slipper du unna med skarve 15 000,-. Eller hva med en Chateu Cheval Blanc 1982 til 4750,-?

Vil du ut av Frankrike finner du også superviner fra Italia og Spania, samt et bredt utvalg eksklusive viner fra resten av verden.

Se det fullstendige vinkartet på www.parkvoss.no

Det kan høres stivt ut, men det er få restauranter som priser disse klassiske vinene så lavt, eller har de på kartet i det hele tatt. Om du er glad i hvitt eller rødt, søtt eller tørt, for ikke å snakke om champagne, så finner du det du leter etter her. Og er du i tvil får du kyndig hjelp av restaurantsjefen - eller Jan Bruse Andersen selv.

Kom og smak

Filosofien bak det rikholdige vinkartet er enkel: alle skal ha råd til å unne seg en virkelig god flaske vin. Flere og flere legger turen til Voss ens ærend for å få en spektakulær vinopplevelse, enten de kan mye om vin eller ikke. Her får du smake viner få har smakt før deg!

VINODYSSE: Om du er glad i hvitt eller rødt, søtt eller tørt, for ikke å snakke om champagne, så finner du det du leter etter her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere