RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PLANERES: Området nord for Kafébygget planeres og tilrettelegges for adkomst til minnestedet, samt oppføring av nye bygg for kjøkken, spisesal og møterom.
PLANERES: Området nord for Kafébygget planeres og tilrettelegges for adkomst til minnestedet, samt oppføring av nye bygg for kjøkken, spisesal og møterom. Foto: Nye Utøya

Her gjøres det klart for nye bygg på Utøya

Sist oppdatert:
Se bildene fra arbeidet på øya

Som Nettavisen skrev mandag, har AUF fått klarsignal til å starte byggingen på Utøya. Nå er arbeidet i full gang, og det jobbes på flere steder.

Blant annet graves det nå for å planere området der de nye byggene skal reises. Flere mindre hytter blir flyttet, eksisterende bygninger renoveres og grus og materialer fraktes ut til øya med fergen M/S Thorbjørn.

Grusen skal brukes til å oppgradere veinettet på Utøya.

Les også: Nå kan byggingen på Utøya starte

- De har så vidt startet arbeidet med å planere for nytt bygg, sa Jan Christian Vestre, styreleder i styringsgruppen for Nye Utøya, til Nettavisen mandag.

Se flere bilder av arbeidet på Utøya lenger ned.

- Nye bygg i 2015
Parallelt med gravingen pågår det en restaurering av stabburet på øya.

Trær blir også hogget, og det jobbes med å legge til rette for minnesmerket som skal etableres.

Planen er at de nye byggene og minnesmerket skal stå ferdig til sommeren 2015, slik at AUF kan arrangere sin første sommerleir der siden terrorangrepet i 2011.

- Nye bygg eller synlige installasjoner vil først begynne å reise seg et godt stykke inn i neste år. Så prosjektet beveger seg sakte framover. Vi forhaster oss ikke, sa Vestre til Nettavisen.

Det skal bygges nye bygg som skal inneholde kjøkken, spisesal og møterom.

FLYTTER HYTTER: Snart skal LO-hyttene flyttes fra toppen av bakken til området ved Skolestua, for å skape et nytt tun på øya.

TRANSPORT: M/S Thorbjørn frakter lastebiler med grus og materialer for oppgradering av eksisterende veier på Utøya.


1503 kvadratmeter

Totalt skal 1503 kvadratmeter med nybygg reises på øya.

AUF har også fått klarsignal fra Hole kommune til å rive 500 kvadratmeter med bygningsmasse.

Deler av Kafébygget skal rives, og planen er å bygge delen som blir stående igjen inn i et nytt bygg, et bygg der man skal minnes de mange drepte.

Slik vil Nye Utøya bli seendes ut med de planlagte byggene. Hegnhuset ses til høyre i bildet, der ofrene etter 22. juli vil bli minnet, men det er ikke med i første byggetrinn.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere