NEW YORK (Nettavisen): Om to uker starter rettssaken mot Ghislaine Maxwell, som var den pedofile mangemilliardæren Jeffrey Epstein nærmeste venn og medarbeider her i New York.

Tiltalen mot Ghislaine Maxwell

Nettavisen har gått gjennom den opprinnelige 18 sider lange tiltalen mot den 59 år gamle kvinnen, en tiltale som detaljert går gjennom de omfattende overgrepene Maxwell skal ha medvirket til sammen med Jeffrey Epstein.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

I tiltalen er det seks punkter mot Maxwell, for både menneskehandel, medvirkning til seksuelle overgrep i perioden fra 1994 til 1997 - og for å ha løyet under ed i 2016.

Hovedpunktet i tiltalen går på at Ghislain Maxwell i perioden fra 1994 til 1997 skal deltatt i seksuelt utnyttelse og misbruk av tre unge jenter sammen med Jeffrey Epstein.

Les også: 10 bisarre funn i Epsteins leilighet: Bill Clinton-maleri går verden rundt

I en tilleggstiltale, som først ble tatt ut i mars i år, hevder påtalemyndigheten at hun skal ha trafikkert og seksuelt utnyttet en fjerde jente ved flere anledninger i perioden 2001 til 2004.

Les også: - Noen svært mektige personer er redde for hva Ghislaine Maxwell har å si - nå må dere holde henne i live!

- Rekrutterte jentene

Maxwell skal ifølge tiltalen ha tilrettelagt for at Epstein kunne seksuelt misbruke jentene, ved å rekruttere dem, forberede dem til, og til slutt selv delta i de seksuelle misbruket.

Ifølge tiltalen skal ofrene ha vært så unge som 14 år, og både Maxwell og Epstein skal ha kjent til at samtlige av jentene var under 18 år. En annen viktig del av tiltalen er at Maxwell skal ha lokket med seg disse jentene på flere reiser mellom stater i USA, til tross for at hun visste at disse reisene ville ende opp med at jentene ville bli seksuelt misbrukt.

Les også: - Jente (15) forsøkte å svømme fra «sex-øya»

Fra tiltalen fremgår det at de fire ofrene Maxwell er tiltalt for å ha vært med å misbruke seksuelt, skal ha blitt utsatt for overgrep både i Epstein hjem her i New York, i Florida, på Epsteins gård i New Mexico og i London.

Les også: Stort hull i dekningen av de viktigste sidene av Rød Larsen-saken

Saken fortsetter etter videoen

- Maxwell og Epstein hadde en intimt forhold

Da Maxwell i forbindelse med et vitneavhør ble konfrontert med påstander om at hun skal ha seksuelt misbrukt jenter, skal hun ha nektet for dette. På grunn av denne forklaringen er hun nå også tiltalt for å ha løyet under ed.

Ghislaine Maxwell og Jeffrey Epstein skal ifølge tiltalen ha hatt et intimt forhold i perioden det seksuelle misbruket av de tre første jentene fant sted fra 1994 til 1997. I tillegg var Maxwell på dette tidspunktet også lønnet av Epstein for å drifte flere av hans eiendommer.

I tiltalen gjøres det også et poeng av at de to i denne perioden lot seg avfotografere sammen flere ganger, og har derfor lagt ved dette bildet i tiltalen:

Slik gikk Maxwell frem

Maxwell forsøkte først å gjøre seg til venn med noen av Epsteins yngste ofre før de ble misbrukt, ved å spørre ofrene om deres liv, deres skoler og deres familie, heter det i tiltalen mot Maxwell.

Både hun og Epstein bygde opp vennskapet med disse mindreårige jentene ved å blant annet ta dem på kino eller ved å gå ut og shoppe med dem.

Les også: Stort hull i dekningen av de viktigste sidene av Rød Larsen-saken

- Laget rapporter på jentene

Etter å ha blitt kjent med jentene, skal Maxwell ha laget en rapport på dem, og skal deretter «ha forsøkt å normalisere det seksuelle misbruket av et mindreårig offer ved å, blant annet, diskutere seksuelle emner, kle av seg foran ofrene, være til stede når et mindreårig offer var naken, og/eller være tilstede ved seksuelle handlinger som involverte den mindreårige og Epstein», heter det blant annet i tiltalen.

Påtalemyndigheten mener også at Maxwells tilstedeværelse da ofrene var avkledd eller ble utsatt for seksuelle overgrep av Epstein «hjalp til med å berolige jentene fordi det var en voksen kvinne til stede.

De viser blant annet til at Maxwell skal ha massert Epstein foran et av de mindreårige ofrene, og at Maxwell også skal ha oppfordret ofrene til å massere Epstein, inkludert seksuelle massasje der ofrene var nakne», som det heter i tiltalen.

Ved flere anledninger skal disse massasjene ha endt med at Epstein utsatte jentene for seksuelle overgrep.

- Betalte reiser og utdanning

Den pedofile milliardæren skal også ha gitt økonomisk støtte til flere av jentene ved å ha betalt for deres reiser, eller utdanning. Maxwell er også tiltalt for å ha oppfordret ofrene til å ta mot denne støtten.

- Som et resultat av dette følte ofrene at de sto i gjeld dem og trodde at Maxwell og Epstein prøvde å hjelpe dem, står det i tiltalen.

Maxwell skal med andre ord ha vært med å lokke jentene til å ha sex med både henne og Epstein, og Maxwell skal ha gjort dette vel vitende om at jentene var mindreårige. Tiltalen tar også for seg detaljert hvilke seksuelle handlinger Epstein utsatte jentene for etter at Maxwell skal ha lokket dem inn til ham.

Dette er ofrene

De seksuelle overgrepene som jente ble utsatt for, fant sted på fire steder, I Epsteins bolig på Upper East Side på Manhattan, han bolig i Palm Beach, Florida, på Epsteins ranch i Santa Fe i New Mexico, og i hans bolig i London.

Det første offeret til Maxwell og Epstein, ifølge tiltalen en 14 år gammel jente, skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep både i boligen i New York og i Florida i perioden 1994 til 1997.

Les også: 10 bisarre funn i Epsteins leilighet: Bill Clinton-maleri går verden rundt

Ifølge tiltalen skal jenta ved flere anledninger ha blitt sexmisbrukt i Epsteins leilighet i New York. I tiltalen står det også at Ghislaine Maxwell skal ha deltatt i flere gruppesex-massasjer med Epstein og jenta inne i leiligheten, hvorpå enten Maxwell og/eller jenta etterpå skal ha hatt sex med Epstein.

Det andre offeret skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep på Epsteins ranch i New Mexico i eller rundt 1996, i en periode hvor hun var under 18 år gammel. Hun skal ha blitt flydd inn til New Mexico fra en annen sted, i den hensikt å bli utsatt for seksuelt misbrukt, heter det i tiltalen.

Det tredje offeret skal ha blitt misbrukt i en leiligheten Epstein disponerte i London, og disse overgrepene skal ha funnet sted rundt 1994/1995. Også denne jenta skal ha vært under 18 år gammel.

Les også: Celina Midelfart har vært om bord i Jeffrey Epsteins privatfly flere ganger

Det fjerde offeret, som først ble en del av tiltalen i mars i år, skal ved flere anledninger i perioden 2001 til 2004 ha blitt seksuelt misbrukt av Epstein i hans bolig i Palm Beach. Da misbruket startet, skal jenta bare ha vært 14 år gammel.

- Preparerte jenta for seksuell utnyttelse

Maxwell er tiltalt for sex-trafikkering av jenta, og skal ha preparert jenta for å bli seksuelt utnyttet av Epstein ved flere anledninger, skriver Reuters.

Les også: Rekrutterte tenåringsjenter for Jeffrey Epstein. Nå forteller hun sin historie

Maxwell skal blant annet ha gitt jenta undertøy, hundrevis av dollar og samtidig oppfordret jenta til å rekruttere enda flere jenter for å gi seksualiserte massasjer til Epstein.

Siden Maxwell lokket jentene til å ha sex med Epstein og også lokket og fraktet et offer over statsgrensen, er hun også tiltalt for menneskehandel.

- Kjente ikke til sexleketøy

I tillegg er Maxwell tiltalt for for å ha løyet under ed i forbindelse med et vitneavhør i 2016. Dette er derimot tiltalepunkter som vil bli behandlet i en separat rettssak ved en senere anledning.

Bakgrunnen var et vitneavhør Maxwell gjorde i forbindelse med et søksmål fra et av Jeffrey Epstein ofre, Virginia Guiffre.

Les også: Søksmål «skaper panikk» blant den avdøde milliardærens venner

I dette vitneavhøret som fant sted i april 2020, sa Maxwell at hun aldri hadde rekruttert noen jenter til å gi Epstein seksuelle massasjer. Hun sa også at hun ikke kjente til at Epstein hadde noen kontakt med jenter som var under 18 år, bortsett fra Giuffre, som var 17 år.

- Jeg var ikke klar over at han hadde noen seksuelle aktiviteter med andre når jeg var sammen med ham, annet enn meg selv, sier Maxwell i vitneavhøret.

Les også: - Mektige menn er redde for hva Ghislaine Maxwell vil si

Maxwell benektet også at Epstein hadde noen sexleketøy, eller at han brukte dem når han hadde sex. Hun hevder også at hun aldri har gitt noen en massasjer, verken Epstein eller noen mindreårige jenter.

Les også: Video fra Jeffrey Epsteins selvmordsforsøk har forsvunnet

Hemmelig forlik med Epstein

Virginia Giuffre har i flere år hevdet at hun ble seksuelt utnyttet av både Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell. Hun har de siste årene fått masse oppmerksomhet etter at hun hevdet at hun ble tvunget til å ha sex med britiske prins Andrew (61).

Les: Virginia Roberts Giuffre om prins Andrew: – Han vet hva som skjedde og bare en av oss snakker sant

I 2009 inngikk Giuffre derimot et hemmelig forlik med Jeffrey Epstein etter at hun saksøkte ham for å ha utnyttet henne seksuelt.

Les også: Epsteins ofre har fått nesten 125 millioner dollar i erstatning

I 2016 gikk Giuffre til et søksmål mot Maxwell, et søksmål som også endte med at de inngikk et forlik. Detaljene fra dette søksmålet og forliket ble derimot ikke kjent før i fjor.

- Jeg kan bare vitne om det jeg vet noe om, og det faktum at Giuffre har løyet om meg fra begynnelse til start, sier Maxwell i det aktuelle vitneavhøret.

Les også: Slik skal den sexdømte mangemilliardæren ha blitt en brikke i kampen om Nobels fredspris

- Ghislaine Maxwell er «ren ondskap»

Ghislaine Maxwell blir av Giuffre betegnet som «ren ondskap», og skal ha uttalt at «Epstein var en syk pedofil, men Maxwell var mesterhjernen».

Les også: Sexskandale-flyet: Krever få ut navnene på alle passasjerene

Maxwell har i et vitnemål tidligere slått hardt tilbake mot Virginia Giuffre.

– Hun er en stor løgner. Dere vet alle sammen at hun har løyet om en rekke ting og dette er bare en av mange avskyelige ting hun også har løyet om, har Maxwell tidligere uttalt, ifølge NTB.

Les også: - Noen svært mektige personer er redde for hva Ghislaine Maxwell har å si - nå må dere holde henne i live!

- Et monster i designerklær

Et annet offer har uttalt følgende om Ghislaine Maxwell.

- Vi trodde Maxwell var som Mary Poppins, fordi hun oppførte seg som om hun var vår venn, og samtidig hadde hun den kjærlige engelske aksenten. Men det viste seg at hun i stedet var et monster i designerklær. Hun lokket oss inn. Hun visste nøyaktig hva hun gjorde. Jeg håper hun råtner i helvete, sier offeret.

Les også: Kronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg

Et tredje offer, Annie Farmer, har hevdet at Maxwell opptrådte som en «storesøster» overfor henne, før hun skal ha blitt utsatt for overgrep på gården til Epstein i Mexico i 1996.

Ifølge Daily Mail skal Farmer ha kalt Maxwell for «et seksuelt rovdyr som aldri viste noe anger».

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

Rettssaken mot Ghislaine Maxwell starter i New York 29.november, men allerede denne uken startet juryutvelgelsen.

Rettssaken vil etter planen pågå i seks uker.

Les også: Både Bill Clinton og Donald Trump har blitt avfotografert på fester med Epstein på 90-tallet