*Nettavisen* Nyheter.

Her hagler det inn reaksjoner etter at Sp-Sandra blogget

«I Norge passer ulven best som utstoppet», skrev den avgåtte Senterungdommen-lederen. Responsen lot seg ikke vente på.

01.07.14 15:44

Etter at hun gikk av som leder i Senterungdommen i november, har det vært betraktelig roligere rundt Sandra Borch, som i dag sitter på fylkestinget i Troms for Sp, skriver Nordlys.

Hun har imidlertid fortsatt å blogge for Nettavisen, og et blogginnlegg lagt ut 1. januar, har vekket reaksjoner. Med tittelen «I Norge passer ulven best som utstoppet» , er kanskje ikke det så rart.

For Borch har det foreløpig endt i nesten 1000 venneforespørsler på Facebook, 4600 delinger på samme nettsamfunn og nesten 400 kommentarer på bloggen.

- Det har vært helt vanvittig. Selvfølgelig er det mange som er uenige med meg, men det er også mange som er enige. Dette er jo en typisk sak som engasjerer, sier Sp-politikeren til Nordlys.

- Viktig å belyse begge sider
«La oss bare slå fast nå en gang for alle at det ikke finnes noen norsk ulv», skriver Borch i blogginnlegget.

«Som senterpartist og tidligere medlem i programkomiteen til Senterpartiet er jeg for fri jakt på ulv. Jeg mener vi ikke har noe ansvar for å ta vare på den finsk-russiske ulven, og vertfall mener jeg vi ikke bør bruke ressurser på å få den levedyktig i Norge», fortsetter hun.

- Jeg føler at dette er et viktig spørsmål, der det er viktig å belyse begge sider av debatten. Det er nok enklere å være ulvevenn, enn å argumentere imot, sier Borch.

- Dersom man skal ha en ulvestamme i Norge, må den telle opp mot flere hundre dyr. Det som går ut på biologisk mangfold handler imidlertid ikke bare om ulven, men også beitedyr som man nå opplever en nedgang av, utdyper hun.

Leser ikke kommentarer
Hun var likevel i tvil om hun skulle publisere blogginnlegget, tatt de forventede reaksjonene i betraktning.

- Jeg tenkte meg litt om før jeg publiserte innlegget, for jeg var over at det kom til å skape reaksjoner. Men igjen så synes jeg at dette er en viktig debatt. Samtidig mener jeg ikke at man skyte enhver ulv som kommer til Norge, for vi har streifdyr. Det jeg mener er at det er feil bruk av ressurser å få i stand en levedyktig ulvestamme i Norge. Da må vi for øvrig også si hei til ulv i nord, sier Borch.

- Innlegget er ment som et svar til en debatt i Aftenposten, da jeg kjente at det rykket litt i politikerfoten.

Klok av skade har hun unnlatt å lese kommentarene som har haglet på bloggen etter innlegget.

- Jeg har sluttet å lese kommentarer som ikke kommer direktet til meg. Det er både for å slippe å bli provosert, men også for å skjerme meg litt, sier Sp-politikeren.

Ny debatt
Også Borchs siste blogginnlegg har fått enorm oppmerksomhet.

Der hevder Borch at Norge er i ferd med å bli Europas trygdekontor.

- At norske politikere sitter stille og ser på at stadig flere av skattekronene sløses bort er uakseptabel, er noe av det Sp-politikeren skriver.

Les hele blogginnlegget her!

I skrivende stund har over 5000 «likt» blogginnlegget, mens det har kommet inn nesten 300 kommentarer.

Innlegget er også blitt publisert på Nettavisens facebookside, der det også har blitt stor debatt.

Les flere saker fra Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.