Gå til sidens hovedinnhold

Her handler Frp-toppen på streikekiosken

Med Tromsø-byråd Kristoffer Kanestrøm (Frp) i bilen. - Jeg måtte ha noen godsaker til kvelden.

Bjørn-Gunnar Jørgensen, tidligere politisk rådgiver for byrådet og mangeårig Frp-politiker i Tromsø, ble avfotografert da han gikk ut av Bobbo tidligere i ettermiddag.

- Det stemmer at jeg var på Bobbo for å handle inn noen godsaker til kvelden, sier Jørgensen til Nordlys.

- Jeg har handlet på kiosken i mange år. De har god service og et godt vareutvalg. Derfor handlet jeg der også i dag, fortsetter han.

Klar over streiken
Bobbo har de siste ukene vært gjenstand for en bitter streik etter at arbeidsgiver nektet å lønne de ansatte etter tariff. Det har også Jørgensen fått med seg.

- Jeg er klar over konflikten, men det hindrer meg ikke i å bruke kiosken.

- Du har altså ikke noe sympati for de streikende?

- Det er en beklagelig situasjon, men da jeg var der var det kanskje seks-syv streikevakter utenfor - hvor kun én faktisk jobber der. Resten er hentet inn fra Handel og Kontor, repliserer Jørgensen.

- Trakassert
Han legger til at han har lite til overs for oppførselen til streikevaktene, som også skal ha stoppet han før han gikk inn på kiosken.

- Jeg registrerer at mange sier at de føler seg trakassert fordi de handler på Bobbo. Jeg synes selv det er uhørt at man går rundt med kamera for å at bilde av kundene. Det er ikke noen god handlingsmåte for å skape sympati, sier Jørgensen og legger til:

- Så lenge dørene er åpne, velger jeg å bruke kiosken.

Les flere saker fra Nordlys

Provosert streikevakt
Kommunestyrerepresentant Elin Jørgensen (Rødt) står streikevakt utenfor Bobbo, og tok bildet av Jørgensen.

- Jeg synes det er forferdelig at han ikke respekterer at det er tøffe ungdommer som nå er i streik for en anstendig lønn. Jeg blir kjempeprovosert, sier hun til Nordlys.

- Selv om jeg saklig fortalte ham hva som skjedde her, brydde han seg overhodet ikke om det, fortsetter hun.

Jørgensen forteller at Kristoffer Kanestrøm (Frp), byråd for helse og omsorg i Tromsø, satt i bilen utenfor Bobbo mens hans tidligere rådgiver var inne for å handle. Det har foreløpig ikke lyktes for Nordlys å få en kommentar fra Kanestrøm.

Hva syns du? Er det galt å handle på butikker der de ansatte streiker? Diskuter saken under.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto