RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har Breivik akkurat parkert bombebilen

Foto: Overvåkingskamera (ABC Nyheter)
Sist oppdatert:
Seks minutter etter eksploderer bomben i regjeringskvartalet.

ABC Nyheter offentliggjør i dag et bilde av Anders Behring Breivik som er tatt av et overvåkningskamera i regjeringskvartalet like før bomben gikk av 22. juli.

Nettavisen har fått tillatelse til å gjengi bildet. Seks minutter etter at dette bildet ble tatt, så eksploderer bomben i regjeringskvartalet, skriver ABC Nyheter.

Bildet viser terrorsiktede i Grubbegata i Oslo sentrum - etter at han har parkert varebilen med terrorbomben foran Høyblokka. Nesten åtte minutter etter at bilen ble parkert, så eksploderte bomben.

Sjekket bilen
På bildet kan du se Breivik med en pistol i høyre hånd. Han er også iført politiuniformen som han senere brukte under massakeren på Utøya.

Det ser ut til at han kaster et blikk tilbake mot bombebilen, før han går mot Hammersborg torg hvor fluktbilen sto parkert. Bildet er tatt omtrent samtidig som øyenvitne Andreas Olsen stusset over den bevæpnede «politimannen» som flyktet fra Regjeringskvartalet med en pistol i hånden, sa han til NRK.

Ifølge ABC Nyheter var det ingen som slo alarm da bildet av Behring Breivik dukket opp på sikkerhetsskjermene.

Åtte personer ble drept av bomben i regjeringskvartalet.

Kommunikasjonssjef Frode Jacobsen sier til Nettavisen bildet var blant materialet som er overlevert politiet i forbindelse med etterforskningen av saken.

Sjekket bil

- Vaktene observerte kjøretøyet fra vaktsentralen og rutiner ble iverksatt i henhold til fastsatte prosedyrer, sier avdelingsdirektør Ole Peder Nordheim ved sikkerhetsavdelingen ved Departementets servicesenter til Nettavisen.

Nordheim avkrefter det Nettavisen fikk opplyst tidligere torsdag: At en sikkerhetsvakt sjekket bilen etter at Breivik forlot stedet, og døde.

At noen har gått ut og sjekket en bil og omkom i eksplosjonen er ikke riktig. Hvor lenge bilen sto parkert før den ble observert, og vaktsentralens videre aksjon, er en del av den tidslinjen som nå etterforskes av politiet, sier Nordheim.

Lukkede dører
Mandag skal Behring Breivik igjen femstilles for varetektsfengsling.

Torsdag bestemte Borgarting lagmannsrett at møtet skal lukkes, etter at Oslo tingrett først bestemte at dørene skulle være åpne for presse, fornærmede og pårørende.

Les også: Stenges ute fra Breivik-fengsling

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere