*Nettavisen* Nyheter.

Her har de vært isolert siden påske

Foto: (Nordlys)

18 personer har vært isolert på Kvaløya utenfor Tromsø siden 2. april på grunn av snøskred.

10.04.13 18:09

- Stengingen av Vasstrandvegen på Kvaløya er i dag onsdag besluttet videreført. Ny vurdering vil bli gjennomført i morgen klokken 0900. Tromsø kommune vil da trekke inn ekstern kompetanse for å se på muligheter knyttet til åpning eller delvis åpning av veien, skriver Tromsø kommune på sine hjemmesider.

Les saken på nordlys.no

- Vi søker hjelp hos Statens Vegvesen og Forsvaret, i tillegg til NVE og NGI, opplyser Per Limstrand, Kommunaldirektør i Tromsø kommune.

Vasstrandvegen har vært stengt siden tirsdag 2. april på grunn av snøskred. Ti personer er fullstendig isolert som følger av stengingen, i tillegg til åtte turister.

- Vi har stor forståelse for utfordringene de bosatte i området møter. Det jobbes nå med flere praktiske avklaringer for å avhjelpe situasjonen, forteller Limstrand.

Når Nordlys prater med Limstrand onsdag ettermiddag, sitter han i møtet med utviklingslederen i Lauklines for å planlegge dagene fremover.

- Det må gjøres vedlikehold av de fraflyttede husene, på grunn av de store snømengdene. Vi jobber også med å transportere innbyggerne tilbake så de kan se til husene sine og hente ut personlige effekter, forteller han.

Les også: Isolert av skred siden påske

Se bildeserie: Her kommer redningen

Faste handledager
05. april fikk beboerne i Lauklines mat og medisiner med båtfrakt. Beboerne ga på forhånd beskjed om hvilke varer de trengte. Kommunen har deretter organisert innkjøp og frakt. I tillegg til varer er det også medisiner til dem som har behov for det.

Dersom veien forblir stengt etter vurderingen torsdag jobbes det med å sette opp regulær båttransport av mat, medisiner og post fredager og tirsdager fra Sommarøy med ankomst Lauklines.

- Det verste er nok utryggheten i tilfelle man skulle trenge øyeblikkelig hjelp. Men det finnes jo helikopter. Ellers går det greit så lenge vi har strøm, men den har vært borte i to perioder, fortalte innbygger Hanna Nilsen til Nordlys fredag.

Går glipp av undervisning
Også to elever er hjemmehørende i bygda Lauklines.

- Elevene har ikke vært på skolen på ei uke, og går glipp av viktig undervisning. Dette er også noe vi jobber med å forbedre, og vi håper at det blir satt opp en forbindelse mellom Lauklines og den andre siden, sier Limstrand.

Les flere saker i Nordlys her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.