News of the World legges ned etter at siste avis blir levert på søndag.

- Brast i gråt
Det måtte News Internationals forlagssjef, og tidligere redaktør for avisa, Rebekah Brooks fortelle til redaksjonen torsdag ettermiddag.

Ifølge Daily Mail var hun omgitt av livvakter da hun fortalte flere hundre ansatte at de må finne seg en ny jobb. Nåværende redaktør Colin Myler skal ha bedt henne forlate redaksjonslokalene rett etter at hun ga beskjeden.

Ifølge Sky News var han svært opprørt.

- Dette er den tristeste dagen i min karriere, sa han torsdag kveld.

Reaksjonene fra de ansatte kom raskt. Mange ble sjokkerte, flere brast i gråt og de aller fleste skal ha reagert med glødende sinne, sier kildene i flere britiske medier.

- Ofrer hele redaksjonen
Rundt 200 journalister samlet seg etter å ha fått sjokkbeskjeden for å diskutere behandlingen de hadde fått. News of the World har eksistert i 168 år.

Spesielt mener mange det er opprørende at Brooks beholder stillingen hun har i Rupert Murdochs medieimperie.

- Flere hundre mennesker ofres for én persons skyld, skal en ansatt ha sagt.

Politisk redaktør David Wooding sier at mange var sjokkerte etter kunngjøringen.

- Folk står og stirrer ut i luften på kontoret. De fatter ikke hva som har sjedd. Det jeg reagerer på er at 200 profesjonelle mennesker, som ikke har gjort noe galt, mister jobben på grunnen av noe som skjedde for fem eller seks år siden, sier han til The Guardian.

Brooks har hele tiden hevdet at hun ikke visste noe om avlyttingen mens den pågikk.

Les: Ble McCann-familien avlyttet?

Styremedlem i mediehuset, James Murdoch, sa i går at nedleggelsen var uungåelig.

- Etter råd fra mer erfarne kollegaer har jeg besluttet at vi må gjøre drastiske tiltak. Søndagens avis blir den siste, erklærte han i går, skriver The Sun.

Meldingen kom da britisk politi avslørte at rundt 4000 mennesker kan ha fått telefonene sine hacket av avisen. Annonsørene forlot avisen umiddelbart.

Les: News of the World legges ned søndag

Arresterer den tidligere redaktøren
Ifølge The Guardian kommer tidligere redaktør Andy Coulson til å bli arrestert i løpet av morgenen mistenkt for å ha visst om, eller gitt ordre om, telefonhacking.

Sky News melder nå at han er tatt inn til avhør.

Coulson gikk fra redaktørstillingen til å bli kommunikasjonssjef for statsminister David Cameron. Denne stillingen sa han opp i januar.

Trolig vil de også bli foretatt flere arrestasjoner de neste dagene, skriver avisen.

I 2007 ble en av redaktørene, Clive Goodman, og den innleide privatetterforskeren Glenn Mulcaire arrestert for å ha planlagt å hacke seg inn på mobilen til flere av de kongelige.

Nedleggelsen kommer samme uke som det ble kjent at avisen hadde avlyttet mobiltelefonen til 13 år gamle Milly Dowler da hun forsvant i 2002.

Britisk politi mener at de også har hacket seg inn hos familiemedlemmer og andre i flere omtalte saker. Etterlatte etter London-bombingen i 2005, falne britiske soldater i Irak og Afghanistan samt forsvinnings- og drapssaker er blant dem politiet tror ble utsatt.