*Nettavisen* Nyheter.

Her har kvinner verst PMS

Kvinner fra Australia er mer premenstruelle enn kvinner i Europa og Latin-Amerika.

(SIDE2): En verdensomfattende undersøkelse som nylig ble presentert i Melbourne viser at rundt 40 prosent kvinner sliter med premenstruell tensjon (PMS) i fasen før menstruasjonen. Typiske plager er humørsvingninger, irritasjon, oppblåst mage og såre bryster, skriver theage.

Usikker på sammenhengen
Resultatet fra undersøkelsen viste videre at fysiske plager var mer utbredt enn emosjonelle symptomer, men sistnevnte var spesielt plagsomt for kvinner i blant annet Australia, Storbritannia, Frankrike og Brasil.

Mer enn 4000 kvinner har deltatt i spørreundersøkelsen. Det viste seg at rundt tre prosent av kvinnene fra alle landene i studien slet med en verre fysisk og psykisk form for PMS, kalt premenstrual dysphoric disorder (PMDD).

Men tallet var betydelig høyere i Australia, hvor mer enn ni prosent av kvinnene som ble intervjuet slet med kraftige PMS-plager.

- Dette er helt nye funn og har ikke blitt utforsket fullstendig ennå, så vi vet ikke hva som er grunnen til dette, sier professor Lorraine Dennerstein ved Universitetet i Melbourne.

Hun legger til at de likevel vet at røyking, stress, inntekt og kulturell bakgrunn kan settes i sammenheng med PMDD.

Følg med på siste nytt innen helse her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.