RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har ni fortvilte asylsøkere fått toalettet skrudd igjen

SETTER KRAV: Ni asylsøkere deler dette toalettet i en bolig i Tromsø sentrum. I flere dager har de ventet på reparasjoner, og må bruke den nærmeste Statoil-stasjonen for å gå på do.
SETTER KRAV: Ni asylsøkere deler dette toalettet i en bolig i Tromsø sentrum. I flere dager har de ventet på reparasjoner, og må bruke den nærmeste Statoil-stasjonen for å gå på do. Foto: Knut-Eirik Lindblad (Nordlys)
Sist oppdatert:
I mellomtiden er nærmeste bensinstasjon eneste mulighet.

Tromsøs asylsøkere innordnes i et såkalt desentralisert mottak, som betyr at de blir tilbudt husly spredt over hele byen. I en liten leilighet i Skippergata bor det ni afrikanske asylsøkere, skriver Nordlys.

Ingenting har skjedd
Alle deler boligens ene toalett som ble defekt for tre dager siden. En smal sak å fikse med flere av byens rørleggerfirmaer tilgjengelig store deler av døgnet, men det er imidlertid ikke den metoden Tromsø Mottak, som drives av Hero, velger å gå for i denne omgang.

- De spikret igjen døra med en planke for tre dager siden, og ingenting har skjedd etterpå. Det betyr at vi ikke har fungerende toalettfasiliteter, og må gå ned på Statoil. Det sier seg selv at det ikke er en veldig gunstig situasjon, forteller Khaled Gadalla til Nordlys.

Frykter det verste
Med en treplanke, skruer og drill er den smale døren totalt forseglet, og ifølge Gadalla har det vært noen innom fra HERO, men de kunne ikke love dem når reparasjonen ville skje.

- Med våre erfaringer frykter vi at dette kan ta lang tid. Opp til syv dager. Vi krever å ha et fungerende toalett tilgjengelig. Det er vel ikke så vanskelig å få en rørlegger hit, spør han.

- Tilbudt flytting
Ledelsen ved Tromsø Mottak har en noe annen framstilling av saken. Mottaksleder May-Britt Miri sier beboerne i leiligheten har fått tilbud om å bo i en annen leilighet inntil toalettet er ferdig reparert.

- Vi er i ferd med å renovere toalettet med blant annet nytt gulv. Gulvet måtte tørke litt lenger enn ventet, og etter hva jeg vet har beboerne fått tilbud om å sove i en annen leilighet.

Det bekrefter nestleder og vaktmester ved Tromsø Mottak, Øystein Johansen.

- De fikk tilbud om å flytte, men det ønsket de ikke. Toalettet har heller ikke vært stengt i tre dager, men i to. Det ble stengt i går, og det skal være ferdig i morgen, sier Johansen til Nordlys torsdag kveld.

Les flere saker i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere