RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Her har vi en neger fra svarteste Afrika»

Foto: Faksimile Fædrelandsvennen (Fvn.no)
Sist oppdatert:
Det ble hett i bystyret i Kristiansand onsdag kveld da en Frp-politiker omtalte Ap-politiker som en «neger fra svarteste Afrika»

- Jeg er såret. Vi behandlet en sak om innvandrerråd som ikke handlet om meg eller Vestøl. Jeg er folkevalgt, nordmann og bystyrerepresentant, akkurat som Vestøl, sier Ap-politikeren Abdullahi Alason til Fædrelandsvennen etter at bystyremøtet var slutt.

Da bystyret diskuterte om Kristiansand trenger et innvandreråd eller ikke, og Frps Bjarte Vestøl gikk på talerstolen, sa han følgende:

«Farge og geografi betyr ikke noe. Det er ikke et handicap å være innvandrer. Her har vi en neger fra svarteste Afrika – som leder av Kristiansand kulturstyre. Han har gjort en utmerket jobb for å bygge byen.»

Frp ov Vestøl mener innvandrere ikke skal særbehandles og dermed ikke trenger et eget råd.

- En skam
Det var ikke populært at Frp-politikeren omtalte Abdullahi Alason som en «neger fra svarteste Afrika».

- I forrige sak omtalte Vestøl Alason som neger. Jeg trodde ikke det jeg hørte. Det er en skam. Jeg forutsetter at ordføreren ber Vestøl komme fram og beklage, sa Rødts Halvor Fjermeros da han gikk på talerstolen, ifølge Fædrelandsvennen.

Bjarte Vestøl fra Frp

- Hva skulle jeg ellers ha sagt?
Kritikken fra Rødt-politikeren førte til at Vestøl gikk på talerstolen på nytt for å beklage seg.

- Jeg mente ikke å si noe sårende, men å være direkte i forhold på et godt eksempel, Alason er en ressursperson. Hvis jeg er i Afrika, blir jeg kalt hviting. Jeg var bare direkte. Og for å være ærlig. Hva skulle jeg ellers sagt?, sa Bjarte Vestøl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere