RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her herjer høststormen

Sist oppdatert:
Kraftig uvær på Vestlandet de nærmeste dagene og fare for ødeleggelser på kysten.

(iBergen.no) - På kysten av Vestlandet vil det regne og blåse kraftig de nærmeste dagene. Vinden kan komme opp i storm og da bør folk holde et ekstra øye med båtene sine, forteller vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center, Beate Tveita, til iBergen.no.

Sjekk været der du bor!

Haglbyger og torden
Bergenserne våknet opp til kraftig regn og mye vind mandag morgen. Griseværet kommer ikke til å gi seg med det første.

- Vi har hatt et stormsenter over Færøyene som Vestlandet merker nå. Vi har kraftig regn i dag også som vil gå over i bygevær tirsdag og onsdag før et nytt lavtrykk kommer på torsdag. Det vil innebære både haglbyger og torden for Bergen sin del, sier Tveita videre.

Temperaturene vil holde seg stort sett uendret resten av uken og vil ligge på rundt 10-12 grader.

Høy vannstand
Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt sier til iBergen.no at kystfolket ikke bør bekymre seg altfor mye i vindkastene.

- Vi har ikke sendt ut noe ekstremvarsel, det ser ut til å bli en vanlig høststorm dette som pågår nå, understreker han.

Meteorologisk institutt melder også at den sterke vinden kan stue store vannmasser opp mot land. Dette gir risiko for høy vannstand på strekningen fra Svenskegrensa til Kristiansund mandag ettermiddag og kveld. Meteorologene anslår stigningen til 50-80 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellene.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere