*Nettavisen* Nyheter.

Her holdt Farouk sitt «billig-bryllup»

BRYLLUPSFEST: Dette bildet ble tatt kort tid før rommet ble fylt med Farouk Abdulhak, hans brud og deres familie og gjester. Foto: Foto: Nettavisen

Les om detaljene fra Farouk Abdulhaks hemmelige bryllup.

01.03.14 09:33

(Nettavisen): I mars måned er det seks år siden den norske kvinnen Martine Vik Magnussen (23) ble brutalt voldtatt og drept i en London-leilighet som tilhørte en jemenittisk rikmannssønn.

Farouk Abdulhak er Scotland Yards eneste mistenkte i saken, og Interpol har utstedt en internasjonal drapsetterlysning på ham. Likevel lever Farouk et velstående og tilbaketrukket liv i hjemlandet Jemen.

Torsdag denne uken kunne Nettavisen bringe nyheten om at den drapsetterlyste Farouk giftet seg med en jemenittisk kvinne i begynnelsen av 20-årene. Brudens familie reiste i samlet flokk fra naboprovinsen Dhamar torsdag formiddag til hovedstaden Sana’a for å delta i bryllupet.

Arrangert bryllup
Den mektige Abdulhak-familien har vært venner med brudens familie i en årrekke.

Nettavisen har hyret inn flere journalister i Jemen som har innhentet informasjon om bryllupet.

- Bryllupet var arrangert av familiene, men Farouk så jenta og traff henne i forkant, sier en kilde, som ønsker å forbli anonym av hensyn til sikkerheten, til Nettavisen.

Det var storebror Nael Abdulhak som var Farouks forlover i bryllupet. Nael bor i Sudan, men reiste til Jemen for å delta i bryllupet til sin drapsmistenkte lillebror.

Klikk på bildet for å forstørre.

DRAPSSIKTET: Farouk Abdulhak er siktet for drap og voldtekt.

«Lite» bryllup til 60.000kr
Det var i underkant av 130 gjester til stede i bryllupet, hovedsakelig familie og nære venner. Dette er et lite bryllup sammenlignet med et tradisjonelt jemenittisk bryllup, som gjerne har over 500 gjester, får Nettavisen opplyst.

- Dette var ikke et typisk jemenittisk bryllup hvor familien bruker masse penger. Det var langt mindre fancy enn det man kunne forvente av et Abdulhak-bryllup, sier kilden.

Nettavisen får opplyst at Abdulhak-familien sto for utgiftene av bryllupet, som utgjorde snaut 60.000 kroner.

- Dette er bare litt dyrere enn et typisk jemenittisk bryllup, sier kilden.

I tillegg skal bruden ha blitt skjenket med gaver til en verdi av 120.000 norske kroner.

Kort tid før bryllupet, tok Nettavisens innleide journalister seg inn i festlokalene og tok bilder. Det var imidlertid umulig å få bilder av brudgommen og bruden som følge av sikkerhetstiltakene. Rundt 20 sikkerhetsvakter passet på at uvedkommende ikke forstyrret bryllupet.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

BRUDENS FAMILIE: Brudens familie avbildet idet de reiser i samlet flokk fra provinsen Dhamar til hovedstaden Sana’a hvor bryllupet ble arrangert. Foto: Foto: Nettavisen

Styrtrik og mektig far
Bryllupet ble holdt på hotellet Taj Sheba i hovedstaden Sana’a, som eies av Farouks styrtrike og mektige far - Shaher Abdulhak.

Faren er blant Jemens rikeste forretningsmenn, og har mange mektige kontakter i det jemenittiske maktapparatet.

Til tross for Abdulhak-familiens betydningsfulle posisjon i landet, var det svært få jemenittiske offisielle tjenestemenn som visste om bryllupet. Dermed er det tydelig at familien har villet holde en lav profil rundt den drapsetterlystes giftermål.

- Veldig få jemenittiske tjenestemenn ble invitert til bryllupet, noe som er overraskende for en så mektig familie, sier en jemenittisk kilde til Nettavisen.

Etter en bryllupslunsj i farens hotell, fortsatte festen hjemme hos Farouk fram til klokken 21.30 på kvelden. Det ble naturligvis ikke servert alkohol, ettersom det var et muslimsk bryllup.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

STOR SIKKERHET: Det var om lag 130 gjester i bryllupet som ble avholdt i lokalene som er avbildet. Rundt 20 private sikkerhetsvakter passet på at ingen uvedkommende forstyrret feiringen.

- Kjedet seg i bryllupet
Farouk bodde og studerte i London samtidig med Martine Vik Magnussen. Her skal han ha levd et utsvevende liv med mye festing på Londons fasjonable nattklubber. Livet i London er mildt sagt en stor kontrast til hans eget bryllup, hvor han angivelig kjedet seg.

- Det virket ikke som at Farouk holdt noen stor fest. Det skal ikke ha vært noe dansing. Det var lavere og mindre musikk enn det er i andre jemenittiske bryllup. Farouk var kledd normalt og virket ikke overbegeistret, sier kilden.

Etter festen vendte brudeparet tilbake til hotellet.

- Farouk og kona sov i suiten på hotellet Taj Sheba, sier kilden.

Klikk på bildet for å forstørre.

DREPT: Martine Vik Magnussen. Foto: (SCANPIX)

Flyktet fra London i all hast
Martine Vik Magnussen (23) fra Asker var student ved Regent's College i London. Hun ble funnet død 16. mars 2008 i kjelleren til leilighetskomplekset hvor medstudenten Farouk Abdulhak bodde.

Hun ble sist sett i live halvannet døgn tidligere på et utested sammen med Abdulhak.


Scotland Yard fikk aldri avhørt Farouk i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen. Den drapsmistenkte flyktet nemlig i bråhast fra London, trolig i farens private jetfly, bare timer etter drapet.

Både norske og britiske myndigheter har i lang tid forsøkt å få den drapsmistenkte utlevert fra Jemen. Men jemenittiske myndigheter nekter enhver form for utlevering - og henviser til manglende utleveringsavtale med Norge og Storbritannia.

Klikk på bildet for å forstørre.

PAPPAS HOTELL: Bryllupsfesten, som besto av en lunsj, ble avholdt på et hotell som eies av faren til Farouk Abdulhak. Bildet viser festlokalene der bryluppet ble avholdt. Foto: Foto: Nettavisen


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.