RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her hører Grayson (3) pappas stemme for første gang

HVA? Grayson reagerer på farens stemme, Len reagerer på sønnens reaksjon.
HVA? Grayson reagerer på farens stemme, Len reagerer på sønnens reaksjon. (Youtube)
Sist oppdatert:
Den lille gutten har vært døv fra fødselen.

(SIDE2): - Pappa elsker deg, sier Len Clamp, noe som får den lille gutten til å reagere med å virre hodet rundt for å skjønne hva lyden er.

Grunnet en genfeil, mangler 3 år gamle Grayson cochlea-nerven, som fører signaler fra øret til hjernen. Dermed har han ikke hatt hørsel. Nå har han derimot fått operert et lite implantat inn i hodet, og dermed kan han høre lyder igjen.

Reaksjonen hos den lille gutten da han hører farens stemme, er noe Len aldri vil glemme. (Se video av øyeblikket nederst i artikkelen.)

- Jeg har aldri sett noe lignende uttrykk. Jeg mener, han så meg inn i øynene, og han hørte stemmen min for første gang, sa en overlykkelig far etterpå, melder nydailynews.com.

Nicole og Len Clamp adopterte Grayson, vel vitende om at han ikke kunne høre, og noe de mente ikke var et hinder de ikke skulle klare. Men Grayson ble del av at et forsøksteam, som opererer inn implantater for å gi folk med skadd og manglende hørsel, ørenes bruk igjen.

- Vi vet ikke hva han hører eller hvor mye. Om han hører det vi hører, eller bare noe av det. Hjernen han holder fremdeles på å innrette seg på å høre lyd, sier moren Nicole Clamp.

Etter hvert vil legene fininnstille apparatet, og gutten skal de neste årene få gjennom hørsel- og språktrening.

Slike hørselsoperasjoner med implantat er ikke nye, men det er første gang de utføres på et så lite barn.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere