RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Splash (Splash news/ABC)

Her injiseres blodet

Sist oppdatert:
Den såkalte «Vampyrbehandlingen» utføres ved å injisere eget blod i ansiktet.

(SIDE2): Skjønnhetsindustrien har slått seg på en ny trend og over 300 amerikanske leger utfører allerede den nye behandlingen.

Å få injisert eget blod i ansiktet er nemlig det nyeste nye i bekjempelsen av rynker. Den nye behandlingen blir kalt for «Vampyrbehandlingen», men heter egentlig The Selphyl System.

Blodet ditt blir tatt fra armen, kjørt gjennom en slags sentrifuge for å separere ut blodplater. Blodet blir injisert via en liten nål, slik som ved Botox, Restylane og andre fillere som brukes for å bekjempe rynker.

Fortrinnet ved denne type behandling skal visstnok være at man ikke opplever kuler og ujevnheter som kan forekomme med kjemiske fillere.

SE BILDEKARUSELL UNDER

Blodet skal også stimulere collagenproduksjonen i huden.

Hva er blodplater?
Blodplater (trombocytter) er de minste cellene som sirkulerer i blodbanen. De sirkulerer i blodet som små runde skiver og hvis de finner en skade i åreveggen, reagerer de i løpet av mikrosekunder for å reparere skaden og stoppe blødning, ifølge GiBlod.no.

Blodplatene er også med på reaksjonen mot infeksjoner. I friske voksne produseres det 1 000 000 000 000 blodplater i benmargen hver dag og de sirkulerer i blodbanen i omtrent ni dager.

Den nye behandlingen har allerede slått an i California, USA.

- Jeg tror hele Dracula-tematikken har skapt en stor interesse, sier Dr. Andre Berger ved Rejuvalife Vitality Institute i Beverly Hills, California til Splash News.

På The Selphyl Systems egne hjemmesider blir den nye metoden presentert som en naturlig og sikker behandling for de som vil bli kvitt rynkene.

- Pasienter vil se et merkbart resultat etter tre uker, skriver de på sine sider .

(Artikkelen fortsetter under karusellen)

4187

- Ingen studier
Selve systemet har vært på markedet i USA siden 2009, men det er også en viss skepsis knyttet til det nye systemet.

- Det fins ingen vitenskapelige studier, bare personlige attester, sier Dr. Phil Haeck, presidenten for foreningen for plastiske kirurger i USA ifølge Mydaily.co.uk . Han mener behandlingen er ren gimmick.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere