Her inne bor Christopher fortsatt

Foto: Knut-Erik Lindblad (Byavisa Tromsø)

Tvinges til å leve med røyklukt og brannskader.

14.08.13 10:43

Ingen har løftet en finger for å restaurere den kommunale leiligheten etter en storbrann i april. Den kommunale eiendommen er fortsatt bebodd.

- Jeg er ikke overrasket. Forventningene mine til Tromsø kommune er ikke spesielt høye, og å mase på dem hjelper heller ikke. Vi har ikke hørt noen ting fra verken kommune eller forsikringsselskap, forteller Christopher Auglend til Byavisa Tromsø.

Han har bodd i de kommunale leilighetene i Roald Amundsensgate i flere år.

I april brant halve boligkomplekset, og fire av totalt åtte leiligheter ble totalskadd.

Beboerne måtte flytte fra hjemmene sine, men de resterende fire boligene var fortsatt i beboelig stand.

Blir neglisjert
Derfor flyttet leietakerne tilbake dagen etter brannen. Men snart et halvt år etter at flammene herjet vegger og tak er ingenting gjort.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Torgrim Rath Olsen

- Vinduene til naboleiligheten sprakk av varmen under brannen, og de er heller ikke byttet ut. Samtidig har ingen av oss som bor her fått noe som helst informasjon om hva som skjedde, sier Auglend og fortsetter.

- Vi blir neglisjert fordi vi bor kommunalt, og det virker som ingen bryr seg om hvordan vi har det. Det er ikke særlig hyggelig å bo inntil brannskadene.

- Ser forferdelig ut
Da Byavisa Tromsø besøkte branntomten lukter det fremdeles sterkt av røyk.

Nabohusene i samme gate, henholdsvis Roald Amundsensgate 5, 7, 9 og 11, er også kommunale, men framstår som nymalte og godt vedlikeholdt.

- Mens vårt bygg ser helt forferdelig ut har nabobyggene blitt pusset opp den siste tiden, forklarer Auglend som har observert mennesker som har klatret inn i ruinene seint om natten.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Knut-Erik Lindblad

- Det virker som desperate sjeler sover over i bygget.

Driftssjef for eiendom i Tromsø kommune, Frank Abrahamsen, er fullt klar over at rivingsarbeidet har stagnert.

- Det er Gjensidige forsikring som skal sette i stand eiendommen for oss. De har ansvaret for riving og oppbygging gjennom et såkalt styrt regningsarbeid, forklarer han.

- Helt forferdet
Abrahamsen kom tilbake fra ferie og så umiddelbart at ingenting var gjort med branntomten.

- Jeg ble helt forferdet over at den ikke var revet og tok kontakt med Gjensidige. De skal nå purre på entreprenøren. Jeg har påpekt at situasjonen ikke er holdbar. Hadde vi visst at dette ville ta så lang tid hadde vi selvfølgelig gjort arbeidet på kommunens premisser. Nå håper jeg virkelig at rivingen starter, sier han.

Den totalskadde sørfløyen vil bli revet og bygd opp igjen til sitt originale utseende, og Abrahamsen beklager overfor beboerne og naboer.

- Ved væromslag kommer det røykdunst fra bygget. Dette er ikke bra, sier han.

Les flere artikler i Byavisa Tromsø

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.