Gå til sidens hovedinnhold

Her inne jobber politiet

I mørket kan man nesten ikke se at Høyblokka har vært utsatt for en bombeeksplosjon.

Nettavisens fotograf, Paul Weaver var torsdag kveld litt før klokken 23.00 ved Regjeringskvartalet. Torsdag kveld var det lys på flere av kontorene inne i Høyblokka, det er også lys i den øverste etasjen, som huser blant annet statsminister Jens Stoltenberg sitt kontor. Når bildene ble tatt var det lys i flere av vinduene, også i den øverste etasjen, som huser blant annet statsminister Jens Stoltenbergs kontor.

Bildene er tatt i Akersgata, ved sperringene. Y-blokka som huser blant annet kunnskapsdepartementet ligger rett foran Høyblokka.

Høyblokka fikk store skader etter bombeeksplosjonen forrige fredag, nå er en side av bygget, som peker mot Akersgata kledt i hvit sikringduk, dette arbeidet startet natt til onsdag, en gruppe på 30 personer jobber med å sikre bygningsmassen i Regjeringskvartalet.

Åstedsgranskning
Sannsynligvis var det lys i Høyblokka fordi politiet jobbet der inne med den pågående åstedsgranskingen.

- Det foregår fortsatt kriminalteknisk arbeid på stedet, forteller politiadvokat Trine Dyngeland til Nettavisen.

Det er uvisst hvor lenge disse undersøkelsene vil vare. De leter fortsatt etter savnede personer.

Sikkerhetshensyn
Politiet har sagt at søket etter spavende i Høyblokka, har gått sent, fordi det har vært en risiko for at det ville gå ras inne i bygningen, siden den er i så dårlig forfatning etter bombeeksplosjonen.

- Det er gjort en vurdering av bygget, og det er sikkerhetshensyn man må ta, sier Dyngeland.

Hun tviler på at politiet jobber så sent på kvelden med undersøkelsene. Men det kan også være fordi at lysene ikke har blitt skrudd av når de har forlatt åstedet.

Statsbygg har foreløpig ikke fått vært inne i Høyblokken for å gjøre en befaring, det får de ikke før politiet er ferdig med sin jobb.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik satte fra seg varebilen med bomben ved Høyblokka forrige fredag, han avfyrte den 75 centimeter lange lunta, dro fra stedet og satte seg inni fluktbilen han sannsynligvis hadde parkert ved Hammersborg ikke langt fra Regjeringskvartalet. Politiet fikk melding om eksplosjonen 15.26. Åtte personer ble drept etter eksplosjonen.

Fredag ble den terrorsiktede kjørt fra Ila fengsel til Politihuset på Grønland i Oslo for å avhøres for andre gang. Han har blitt avhørt en gang tidligere, dette var forrige lørdag.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud