RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Årets 17. mai i Bergen kan bli den våteste på hunedre år. Bildet er tatt under 17.mai-feiringen i 2012. Foto: Arkivfoto Bergensavisen.
Årets 17. mai i Bergen kan bli den våteste på hunedre år. Bildet er tatt under 17.mai-feiringen i 2012. Foto: Arkivfoto Bergensavisen.

Her kan 17. mai bli den våteste på hundre år

Sist oppdatert:
Værgudene ser ikke blidt på årets 17. mai-feiring i Bergen.

(BA.NO): Når vakthavende meteorolog i Bergen, Anne-Mette Olsen, skuer inn i datamaterialet som spår fremtidens vær, ser hun mørke skyer samle seg over årets 17. mai-feiring i vestlandsbyen.

– Det blir ikke så bra her i Bergen. Det er 95 prosent sannsynlig at det blir nedbør, sier hun til Bergensavisen.

Hvor mye som skal komme varierer fra prognose til prognose. I beste fall stopper regnmåleren på 10 mm, i verste fall regner hele 60 mm over Bergen i løpet av døgnet. Tidligere nedbørsrekord for 17. mai er fra 1979. Da falt 35,6 mm nedbør over byen i løpet av 24 timer.

Topper seg under paraden

Og ikke nok med det. Det verste regnet ser ut til å samle seg akkurat over prosesjonen.

– Vi får en regntopp den 16. mai. I løpet av natt til 17. mai går denne toppen ned før den øker på igjen utover formiddagen den 17. Det ser ut til å komme først i form av regn og senere på dagen i form av regnbyer, sier Olsen.

De som håper på midle dråper av sommerregn vil bli skuffet. Med temperaturer opp til 10 grader ligger 17. mai an til å bli en kjølig fornøyelse i Bergen i år.

– Man må bare kle seg etter været, med regntøy eller poncho. Det er ikke mye annet å gjøre. Det blir greit med bunad når det er så kaldt, er Olsens råd.

Fra sommer til vinter på ett døgn

Statistikk fra meteorologisk institutt bekrefter det alle som kjenner bergensværet visste: 17. mai i vestlandshovedstaden kan by på alt fra høysommer til sen vinter, med temperaturvariasjoner fra frysepunktet til over 23 grader.

På 111 har 63 feiringer vært uten nedbør.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere