RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KAN BLI VARMEST: Det kan bli 18 grader på Notodden og i andre indre områder av Østlandet.
KAN BLI VARMEST: Det kan bli 18 grader på Notodden og i andre indre områder av Østlandet. (GOOGLE MAPS)

Her kan det bli 18 grader til helgen

Sist oppdatert:
Gladmelding til alle som liker sommeren.

Hvis du ikke allerede har startet grillsesongen og tatt fram hagemøblene bør du gjøre det denne helgen. Finværet fortsetter nemlig ut uka for hele Sør-Norge.

- I Trøndelag og Møre og Romsdal blir det torsdag litt skyet, men det blir en gradvis bedring av været fram mot fredag. Dermed vil finværet bre seg over hele Sør-Norge fram til søndag. Dette gjelder områdene sør for Trøndelag, sier vakthavende meteorolog Solbjørg Apeland hos StormGeo til Nettavisen.

18 grader
Både temperaturene og været vil bli bedre jo nærmere helgen man kommer. Nesbyen, Notodden og andre indre områder på Østlandet kan få temperaturer opp mot 18 grader. Dette blir varmest i landet.

- Det blir lange perioder med sol fra klar himmel og enkelte perioder med lettskyet vær. Temperaturen vil i Sør-Norge, Østlandet og Vestlandet stige fram mot lørdag og ligge på mellom 15 og 18 grader. I Midt-Norge vil det ligge på i underkant av 15 grader, sier meteorologen.

Sjekk været der du her her.

Nordland, Troms og Finnmark
Det blir ifølge Apeland spredt nedbør i Nord-Norge fra Salten og nordover fram til fredag, men lørdag vil høytrykket trekke nordover og dermed blir det lettere vær også i denne landsdelen.

- Det blir sludd og regnbyger i Finnmark lørdag, men på søndag blir det bedre i hele Nord-Norge. Allerede i løpet av lørdag blir det bedre i Nordland og Troms ettersom høytrykket trekker seg nordover. Også på Helgelandskysten blir det fint vær fra og med fredag, forteller Apeland

Fra mandag kan man få et skifte i værbilde, men prognosene her er noe usikre.

- Østlandet og Sørlandet kan fra mandag av bli påvirket av lavtrykksaktivitet, men her dette er enda litt usikkert, sier Apeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere