RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det beste været denne helgen får du i Midt-Norge. Her kan det bli 30 grader.
Det beste været denne helgen får du i Midt-Norge. Her kan det bli 30 grader. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Her kan det bli 30 grader i helgen!

Sist oppdatert:
Hetebølgen fra Europa kommer innover Midt-Norge.

Mens det har vært hetebølge i Europa, har vi ikke fått de varmeste temperaturene her i landet denne sommeren. Nå kommer derimot en smakebit av det varme været innover landet, forteller statsmeteorolog Kristin Seter ved Meteorologisk institutt, til Nettavisen. Det får særlig Midt-Norge glede av.

- Vi får en smakebit av hetebølgen de har og har hatt i Europa, så da kan det bli varmt. Lørdag kan det kan bli bortimot 30 grader på de varmeste stedene i Midt-Norge, sier hun.

Hun forklarer også at prognosene ofte ikke tar med maksimumstemperaturen, og at folk derfor kan legge på noen grader om de sjekker værvarselet på yr.no.

Søndag kan det derimot komme noen regnbyger i Møre og Romsdal, men i Trøndelag vil det fortsatt være fint.

- Det blir litt kjøligere enn lørdag, men godt over 20 grader, sier Seter.

- Usikkert hvor bygene treffer

På Vestlandet blir det temperaturer opp mot 25 grader fredag, men det kan bli noe vind. Lørdag blir derimot en grå dag, og vinden vil øke. 

- Det blir mest vind i Rogaland. Der er det også fare for torden og lokalt mye nedbør. Men det er usikkert hvor bygene vil treffe, sier Seter.

Søndag blir det nedbør på Vestlandet sør for Stadt, men regnet vil avta utover søndagen.

Også på Sørlandet må man belage seg på regn. Her kommer et nedbørsområde inn i løpet av kvelden, som brer seg utover området lørdag. Dermed blir det regn og fare for torden både lørdag og søndag. Temperaturene vil ligge i underkant av 20 grader.

Finvær i øst og i nord

Østlendingene får derimot bedre helgevær enn man får i sør og vest.

- Det kan bli perioder med nedbør i Vestfold og Buskerud, men ellers blir det bra. Det blir også gode temperaturer på mellom 20 og 25 grader både lørdag og søndag, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen.

I nord blir det også opphold og sol. Selv om fredagen har startet med regn i Nordland vil det bli opphold i løpet av dagen. Utover lørdagen stiger temperaturen, og det vil bli opp mot 20 grader lørdag og søndag.

- I Troms er det skyet i dag, men lørdag og søndag blir det 20 grader og mye sol. Også i Finnmark kommer finværet på lørdag, men i underkant av 20 grader resten av helgen, sier Bentsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere