Gå til sidens hovedinnhold

Her kan det komme 350 nye studentboliger

Blindernveien 6 er regulert til kontor, offentlig bygning og allmenyttige formål. Gjennom god dialog ønsker SiO nå å overbevise Oslo kommune.

BLINDERN: Det var OVFs datterselskap, Clemens Eiendomsutvikling, som nylig solgte den cirka fire mål store tomten sentralt på Blindern til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO).

Overtakelse skjer trolig før nyttår.

– Vi er meget tilfreds med salget, og at vi kan bidra til at det bygges flere studentboliger i Oslo.

Vi er fornøyd med at SiO som kjøper ønsker å utnytte potensialet i tomten i et allmennyttig perspektiv, sier direktør Ole-Wilhelm Meyer i Opplysningsvesenets fond.

Også administrerende direktør i SiO, Lisbeth Dyrberg, er fornøyd.

– Vi håper å kunne bygge inntil 350 nye, campusnære studentboliger i Blindernveien. Det er stor mangel på studentboliger i Oslo, så dette vil bety mye for studentene, sier Dyrberg og legger til:

– Nå ser vi frem til å starte arbeidet med å realisere disse boligene i samarbeid med kommunen.

LES OGSÅ: – Skuffet over at 500 studentboliger utsettes

– Betydelig etterspørsel

DittOslo skrev flere saker om den betydelig mangelen på studentboliger i hovedstaden rett etter sommeren.

Så mye som 4000 studenter stod da på venteliste for å få en egnet studentbolig.

– Disse planene er etterlengtet; det er et stort behov for studentboliger og betydelig etterspørsel, sier styreleder i SiO, Magnus Nystrand.

Kontrakten ble signert for cirka to uker siden. Nystrand håper de nye studentboligene står klare om tre år.

– Vi tenker at de som nå er i sluttfasen av ungdomsskolen vil kunne nyte godt av de nye studentboligene og vår plan, med tanke på best mulig utnyttelse av den rundt fire mål store tomten, er at det vil bli minst 350 studentboliger, sier han og legger til:

– Vi er avhengig av velvillighet, men har per i dag en god dialog med Oslo kommune.

LES OGSÅ: Stor test av internasjonal juleøl

– Perfekt

Nystrand mener tomtens beliggenhet er perfekt, nært både Politihøgskolen, Musikkhøgskolen, Menighetsfakultetet og Chateau Neuf.

– I dag brukes tomten til parkeringsplass, mens vi selvsagt mener det ville være langt bedre å benytte arealet til egnede studentboliger.

I forhold til utseende på disse vil vi ta kontakt med diverse arkitektkontor for å få på plass et spennende og spenstig uttrykk.

Det vil i tillegg bli en fin portal inn til campusområdet. Men aller først må vi få på plass omregulering av tomten, avslutter Nystrand.

LES OGSÅ: Ni av ti branndøde tilhører utsatt gruppe

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser