RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kan du bygge i strandsonen

Har du lyst på hus eller hytte med egen strandsone, anbefales Øygarden, Ullensvang eller Masfjorden.

De tre kommunene har nemlig ikke sagt nei til en eneste dispensasjonssøknad de fem siste årene. Her blir det lagt mer vekt på at innbyggerne skal sikre næringsutvikling fremfor å sikre strandsonen innenfor det berømte beltet på 100 meter.

- 28 dispensasjoner er ikke mye i en kommune med så stor kystlinje, sier ordfører Olav Martin Vik i Øygarden til Bergens Tidende.

Ordføreren mener at årsaken til de mange dispensasjonene er at prosjektene er gode. Men kommunen prøver å samle utbyggingen for å ta vare på noen knauser.

I Hordaland er 35 prosent av strandsonen påvirker av bygging. Der er bare halvparten av hva som er tilfelle i Oslo og Akershus.

- Mesteparten av nedbyggingen av strandsonen skjer gjennom reguleringsplaner, ikke dispensasjoner. Det er her den største faren for strandsonen ligger, sier førstekonsulent ved miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Hordaland, til BT. Han liker ikke utviklingen og krever nå at kommunene skjerper seg og blir strengere, spesielt med tanke på reguleringsplaner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere