RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kan du ødelegge

Sist oppdatert:
Dette er actionspillet som lar deg herpe stort sett det du vil på tilfredstillende måter.

Hvis du spør meg, var ett av de første virkelig imponerende Playstation 2-spillene skytespillet «Red Faction». Riktignok var det ikke så teknisk avansert som utviklerne skrøt av, men det var likevel kult å kunne sprenge sine egne veier gjennom deler av de ulike brettene.

Tilfredsstillende ødeleggelse

Ved hjelp av kraften i denne generasjonen med konsoller, har utviklerne hos Volition endelig kunne lage det spillet de ville. Tredjepersonsactionspillet «Red Faction: Guerilla» byr på de mest ødeleggbare omgivelsene noensinne. Med unntak av selve planeten Mars, som spillet foregår på, kan tilnærmet alt herpes på ulike og tilfredsstillende måter.

I starten har du bare tilgang på en slegge og noen eksplosiver, men det tar ikke lang tid før du får tak i mer potente saker. Takket være den imponerende fysikkmotoren må du virkelig jobbe for å rive litt større ting, vil du for eksempel destruere et hus på mest mulig effektiv måte må du finne bærebjelker, svake punkter og lignende.

Mye å gjøre

Volition er så glade i å la deg ødelegge ting at de har dedikert en hel spillmodus til det, i «Wrecking Crew» skal du konkurrere med andre spillere i å blant annet forårsake mest mulig skade. «Guerilla» byr også på en rekke andre artige flerspillermoduser og opptil 16 stykker kan spille samtidig over Live eller lokalnettverk.

Heldigvis går «Red Faction: Guerilla» ut på mer enn å farte rundt og sprenge ting, Volition har implementert en stor enspillermodus. Du tar kontroll over Alec Mason, som blir rotet inn i kampen mellom de slemme EDF og snille Red Faction om makten på Mars.

Åpen struktur

Mars er delt opp i seks deler og du får utforske hver av dem akkurat som du vil. I tillegg til de oppdragene som driver den akkurat passe spennende historien fremover, byr «Guerilla» på en rekke sideoppdrag. Blant annet skal du hjelpe «Red Faction»-bosetninger i nød og sabotere EDF-installasjoner.

Ofte må du klare et gitt antall sideoppdrag før du får gå videre i historien, og heldigvis er oppdragene så varierte at det går greit. Likevel blekner de mot historieoppdragene, det er veldig tydelig hvor Volition har brukt mest ressurser.

Kreative løsninger

På tross av at det du skal gjøre sjelden er veldig nyskapende, er måten du kan (ofte må) løse situasjonene på for det meste kreative. For eksempel kan du slippe unna kamper ved å sprenge huset fiendene skjuler seg inni, blokkere veier ved å sprenge bruer også videre.

I tillegg til at oppdragene er varierte og kreative, er de krevende. Mason tåler ikke nevneverdig mye og du må bruke omgivelsene aktivt, lage dine egne skjulesteder og ikke være redd for å trekke deg tilbake for å overleve.

Masse innhold

Som de fleste andre åpne spill inneholder «Red Faction: Guerilla» en hal haug ting du kan samle på og gjøre for moroskyld, hvis du skal se alt kommer du til å bruke lang tid. Bare det å komme gjennom historien tok meg et sted mellom åtte og ti timer.

Teknisk er spillet strålende - grafikken er detaljert og flyter skikkelig bra, og «Guerilla» låter som en drøm. Kontrollen er både presis og intuitiv, det tar ikke lang tid før du har full styring.

Se gameplay fra Red Faction: Guerilla
Anmeldelsen fortsetter under videoen!

Dessverre er ikke alt perfekt, men feilene legger ingen stor demper på opplevelsen. På tross av at oppdragene er kreative og at å ødelegge ting er artig, blir spillet litt ensformig i lengden. Romomgivelsene hjelper ikke akkurat, Mars byr ikke på den mest varierte naturen for å si det sånn.

Underholdende ødeleggelse

Alt i alt er «Red Faction: Guerilla» eksplosiv kvalitetsaction som anbefales de aller fleste, og spesielt hvis du har sans for å sprenge ting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere