Når ølkranene åpner igjen i Oslo onsdag kan det bety den første utepilsen for mange. Mens fredagen preges av litt grått vær og kjølige temperaturer for en del nordmenn, så vil det mot slutten av neste uke bli varmere i Sør-Norge.

- Det blir litt i underkant av temperaturene vi hadde nå sist det var ganske varmt, da det var rundt 22-23 grader på det varmeste, forteller meteorolog Beate Tveita i StormGeo til Nettavisen.

KortvarigLes også: Andreas (27) gikk Norge rundt i ett år - her er hans beste tips til norgesferien (+)

Gleden blir imidlertid kortvarig. De neste dagene vil fortsette med nordavind og noe skiftende vær, før temperaturene stiger, men de vil trolig ikke vare lenge.

- Onsdag, torsdag og fredag kan bli de høyeste Østafjells. Da er det snakk om i underkant av 20 grader, sier Tveita.

- Det blir kortvarig at vinden svekkes litt, det blir kanskje litt skiftende bris og så blir det veldig fint noen dager.

Les også: Avbestilling kan ta månedsvis: Nå advarer ekspert mot tilgodelapper fra flyselskapene (+)

Vanskelige kjøreforhold

Natt til 1. mai snødde det i høytliggende områder på Østlandet og det ble meldt om vanskelige kjøreforhold Østafjells langhelgen.

På nordvestlandet blir det også søndag en del nedbør i form av sludd og snø. Fra søndag kveld er det sendt ut gult farevarsel om snø i Sunnfjord og Nordfjord, samt Møre og Romsdal, melder Meteorologisk Institutt.

Da var det samtidig meldt om fine soldager i Nord-Norge, men neste uke snur det.

Kaldt i nord

Mens det blir vårlig og fint i sør blir det nemlig ruskevær i nord.

- For Finnmark og Troms sin del så ser det ut til å kun være snakk om et par til tre plussgrader, og kanskje til og med minusgrader, og sludd og snø. I Nordland blir det litt høyere temperaturer og regn, sier Tveita.

Møre og Romsdal og Trøndelag vil gradestokken holde seg under 10 grader.

- Du må sør på Vestlandet, Sørlandet og sør på Østlandet for å få de høye temperaturene.