*Nettavisen* Nyheter.

Her kan du finne gull

Foto: (Politiet/Nettavisen)

På denne siden ligger gullringer og andre smykker og venter på eierne sine.

I flere måneder har Oslo politidistrikt lagt ut bilder av tyvegods på internettsiden:

www.stjaletgods.oslo.politiet.no.

Prøveprosjektet skal gjøre det lettere å finne eierne til tyvegodset som Oslo-politiet har beslaglagt, og som de ikke finner eierne til på andre måter.

- Vi har for eksempel en gullring som det står «Din Otto» på, og et kreps-smykke med navnet «Unni» på. Eierne av disse smykkene må jo vite hvem de er, sier politioverbetjent Geir Ellefsen som leder vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon i Oslo. Det var han som tok initiativ til nettsiden.

Fra 2013-beslag
- De som har hatt innbrudd og fått frastjålet smykker og andre gjenstander bør gå inn på nettsiden og se om de finner igjen eiendelene sine, sier Ellefsen.

Tyvegodset som ligger ute på nettsiden stammer fra beslag gjort i 2013. Ellefsen sier at innbruddstyvene gjerne har vært på tur rundt i Norge før de blir tatt, og at tyvegodset derfor kan stamme fra innbrudd hvor som helst i landet.

Langt fra alt tyvegods blir lagt ut på nettsiden.

- Vi har jo for eksempel mange Iphone-er som vi ikke legger ut fordi de ser helt like ut alle sammen. Vi legger ut ting som eierne vil kjenne igjen, sier Ellefsen. Noe av tyvegodset som ligger ute på nett er knyttet til andre gjenstander som politiet antar stammer fra samme innbrudd, men som man ikke ønsker å legge ut bilder av.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Politiet/Nettavisen)

- Dette er et prøveprosjekt og det har ennå ikke blitt helt innarbeidet i politiet at bilder av tyvegods legges ut på nettsiden, sier Ellefsen. Han håper også at publikum tar i bruk nettsiden hvis de savner noe etter et innbrudd.

Vil også avdekke lovbrudd
- Målet er jo at tyvegods skal komme tilbake til de rettmessige eierne, men vi ønsker også å kunne knytte tyvegodset til konkrete lovbrudd, sier Ellefsen.

Hvis du ser noe på denne nettsiden, eller på denne nettsiden, eller politiets nettside-side, som du tror er ditt, kan du ta kontakt med politiet. For å få ut tyvegodset så må du ha anmeldelsesnummeret du fikk da du anmeldte tyveriet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Politiet/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.