Gå til sidens hovedinnhold

Her kan du se fyrverkeri i kveld

Oslo kommune skyter i år opp kommunalt fyrverkeri i Oslo Havn og på Furuset.

OSLO: Tradisjonen med gratis fyrverkeri i regi av Oslo kommune fortsetter i år. Kommunen vil fyre opp sitt sprakende bidrag til nyttårfeiringen to steder i byen, på Furuset og i Oslo Havn.

Oppskytingen på Furuset foregår ved idrettsparken, mens fyrverkeriet i Oslo Havn skytes opp fra en flåte ute i havnebassenget.

Begge steder starter fyrverkeriet ved midnatt og varer omtrent ti minutter.

Forebygger ulovlig bruk

Kommunens fyrverkeritilbud er opprettet for å forebygge ulovlig oppskyting av fyrverkeri i Oslo. Raketter med styrepinner ble forbudt i 2008. Det er også forbudt med fyrverkeri innenfor Ring 2.

Oslo kommune oppfordrer folk til å holde avstand til oppskytingsstedene og beundre fyrverkeriet fra der de er, i stedet for å skape trengsel rundt oppskytingen. I fjor var det tidvis vanskelig å holde kontroll på publikum ved Rådhusplassen.

Det er også forbudt å ta med fyrverkeri fra utlandet inn til Norge.

Kan bli totalforbud

Byrådet har tidligere signalisert at det kan bli aktuelt med totalforbud mot privat fyrverkeri i Oslo. Debatten blusset opp etter fjorårets nyttårsfeiring.

Den gang slo dittOslo fast på lederplass at et forbud ikke vil være noen god løsning.

Vi oppfordrer alle til å være forsiktige i kveld. Brann- og redningsetaten har også publisert noen regler for fyrverkeri som du kan se i faktaboksen til høyre.

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff