Her kan du trene med barna

Du trenger ikke droppe treningen selv om du er blitt forelder.

10.04.07 20:15

(SIDE2): Treningssentrene tilbyr ofte barnepass, og flere steder kan du til og med ta med barnet i salen.

Her er en oversikt over hvor både barnet ditt og du kan komme i form:

SATS:
Alle sentrene har egen MiniSATS, der barna blir tatt hånd om av voksne som for eksempel leker eller leser for barnet.

- MiniSats er barnepass-tilbudet vårt som mødre og fedre på SATS sentrene nyter godt av. På morgenen og formiddagen er det mange babyer der siden de besøkende ofte er mødre eller fedre som er hjemme i permisjon. På ettermiddagen og i helgene besøkes MiniSats av barn opp til 8-9 år, sier Jill Jahrmann, treningsfaglig ansvarlig i SATS.

- De ulike avdelingene varierer noe i størrelse og tilbud – de største er rene leke-eldoradoer med stor plass til fysisk aktivitet, klatring og ellers alle tenkelige bareaktiviteter. MiniSats er selvfølgelig bemannet i åpningstidene, opplyser Jahrmann.

SATS har også et tilbud der du kan trene sammen med barnet.

- Den store hit-en vår for mødre med små barn har gjennom mange år vært SatsBaby. Dette er en gruppetreningsklasse der babyen får være med i salen (fra 6 uker etter fødsel). Timen er tilpasset de små og barselkvinner i lydvolum, øvelsesutvalg og tempo.

- Terskelen er lav for både gråt og amming underveis. Klassen kvalitetssikres spesielt ved at den lages sentralt av kompetente fagfolk – og instruktørene, som alle er kurset for oppgaven mottar timen på dvd. Klassen er lik på SATS i alle nordiske land og den kommer i ny versjon hvert halvår, sier Jahrmann.

ELIXIA:
ELIXIA Kidz tilbyr gratis barnepass ved alle treningssentrene. Tilbudet består av blant annet ballrom, lekestativ eller en TV-krok, skrives det på hjemmesiden.

ELIXIA har også et treningstilbud for barn som inneholder varierte gruppetimer, som kidZ Dans, kidZ BOSU og kidZ Aktiv.

ELIXIA kidZ medlemskap er et tilbud for barn i alderen 4 til 10 år med foreldre eller andre foresatte som er medlemmer hos treningskjeden.

FRISKIS OG SVETTIS:
Hos Friskis og Svettis er tilbud om barnepass og trening for familien noe ulikt fra by til by.

- I Oslo og Fredrikstad har vi barnepass som er knyttet til spesielle treninger, til sal-timer, sier Ellie Lein, prosjektansvarlig ved Friskis og Svettis.

- Familiegym finnes i Oslo, Ski, Asker og Bærum. Da trenere foreldre og barn i alderen 2-3 år og 6-7 år sammen. Barn og voksne beveger seg og er aktive sammen til musikk som er barnevennlig, sier Lein.

OXIGENO:
Treningssenteret har Kid Ox. som er aktiv barnepass og egne barnetimer i sal, skrives det på senterets hjemmeside.

I tillegg har Oxigeno blant annet Active Barsel, som er spesialtilpasset kondisjon - og styrketrening. Babyen er med på timen og det legges opp til en hyggelig og lite stressende treningstime for deg som er nybakt mor.

Egen trening for barn
Med pinner, såpebobler og ekte turnapparater lærer «The Little Gym» de aller minste kroppskontroll. Vi sjekket ut trening for de aller minste i Sandvika.

LES SAKEN: Amerikansk trening for barn

FÅ OVERSIKT OVER PRISENE PÅ DE ULIKE SENTRENE: Her trener du billigst

LES MER OM HELSE,TRENING OG VELVÆRE HER.

Sjekk «helsebloggen» her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag