Filippinene har en befolkning på nesten 100 millioner mennesker, hvorav en fjerdedel er internettbrukere.
Nesten 25 millioner filippinere er på Facebook og ti millioner er på Twitter.
Men nå har det blitt langt mer risikabelt å surfe på Internett på Filippinene. Årsaken er en ny, omstridt internettlov.
I september signerte president Benigno Aquino III et nytt lovforslag, som definerer en rekke nye forbrytelser som begås på nett. Dette inkluderer forbrytelser som cybersex, identitetstyveri, hacking, spamming og pornografi.
- Selv Zuckerberg kan bli tiltalt
Men visse deler av den nye loven, som innebærer krenkelser på Internett, kan nå ramme folk som ikke engang vet de begår en straffbar handling.
- Om du trykker «liker», så kan du bli saksøkt, om du deler noe, så kan du også bli saksøkt, sier lovgiver Teofisto Guingona III, som stemte imot injurieparagrafen i loven.
- Selv Mark Zuckerberg kan bli tiltalt for internettkrenkelse, sier han.
Strafferammen for å poste injurierende materiale på nett er på opp mot tolv års fengsel.
Vag lov
Lovforskriften er ifølge Guingona så vid og vag at det ikke er klart hvem som er straffskyldig for å publisere en injurierende uttalelse på nettet.
- Hvem er skyldig? Det er ikke klart. Den som postet den originale uttalelsen? Den som deler den videre? Den som tvitrer? Til og med du, om du poster en enkel «hehehe», skjønner du? Men betyr det at du er enig? sier Guingona.
Sterke reaksjoner
Den omstridte loven har skapt sterke reaksjoner på Filippinene. Motstandere av loven har hacket offentlige nettsteder, og Høyesterett har mottatt drøssevis av opprop for å få loven erklært grunnlovsstridig.
Selv organisasjonen Human Rights Watch har vært på banen og kritisert den omstridte loven, og mener den truer ytringsfriheten.
- Angivelig injurierende tale, enten online eller offline, bør håndteres som en sivilsak, og ikke som en straffesak, sier Asia-direktør Brad Adams i Human Rights Watch.