Gå til sidens hovedinnhold

Her kan postkontoret bli erstattet av en skuff

Posten vil fortsatt ikke etablere egen Post i butikk på Oppsal, men foreslår nå to tiltak for å imøtekomme brukerne.

OPPSAL: Til tross for store lokale protester mot at Oppsal postkontor skal erstattes av Post i butikk på Skøyenåsen senter, har Posten ingen planer om å omgjøre vedtaket sitt.

– Vi opprettholder tildelingen av Post i butikk til Coop Prix på Skøyenåsen senter. Det er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt med ekstra Post i butikk på Oppsal senter, sier pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten.

Posten foreslår imidlertid to nye tiltak på Oppsal senter; postskuff og frimerkesalg.

– Vi vil søke senterledelsen om å sette opp en stor postkasse med skuff, for innlevering av store sendinger, ved hovedinngangen til senteret, opplyser pressesjefen i Posten.

– Vi vil også sjekke muligheten for å selge frimerker i en eller flere butikker på Oppsal senter, sier hun.

Nedlegges i oktober

Det var på nyåret det ble kjent at Posten i løpet av 2013 og 2014 skal nedlegge de fleste lokale postkontor i hovedstaden til fordel for Post i butikk.

Oppsal postkontor skal etter planen nedlegges i oktober i år. Dette har ført til store protester i lokalmiljøet, fordi brukere mener Skøyenåsen senter ligger altfor usentralt til.

De mener posttilbudet fortsatt må ligge på Oppsal, fordi det er her de fleste butikkene og andre tjenestetilbud er samlet.

LES OGSÅ: Mangler fire Post i butikk i Oslo sørøst

– Ikke bra nok!

Bitten Borgen Hansen startet underskriftskampanjen for å beholde posttilbudet på Oppsal, og synes ikke Postens nye forslag er bra nok.

– Det burde være mulig å hente pakker på Oppsal også. Det er altfor vanskelig å komme seg til Skøyenåsen, så jeg kommer ikke til dra dit. Da tar jeg heller bussen til Tveita, sier 89-åringen oppgitt.

Hun forteller at alle hun snakker med misliker at posttilbudet skal flyttes til Skøyenåsen.

– Det er ikke bare gamle mennesker som er opprørt, presiserer Bitten Borgen Hansen.

– Småbarnsmødre med barnevogner sier det blir altfor tungt og upraktisk å komme seg til og fra. På legesenteret, biblioteket og samfunnshuset på Oppsal sier ansatte at det blir håpløst når de må til Skøyenåsen, fortsetter 89-åringen.

– Hittil har de bare løpt raske turer ned på postkontoret. Nå må de på med yttertøy og kjøre bil. Det tar mye lenger tid, koster penger og forurenser. Samtlige jeg snakker med er misfornøyde, fastslår den engasjerte pensjonisten.

LES OGSÅ:

Gir ikke opp posttilbudet på Oppsal

Eldreopprør mot Posten

I april starter nedleggelsene av postkontorene i Oslo

Speilblank is hindrer Frank i å komme til Post i butikk på Holmlia

Klager på plasseringen av Post i butikk på Holmlia

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken