RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kaster de flasker på flyselskapets ansatte

KASTER FLASKER: Rasende pårørende kastet vannflasker mot representantene for flyselskapet under et møte i Beijing, mandag.
KASTER FLASKER: Rasende pårørende kastet vannflasker mot representantene for flyselskapet under et møte i Beijing, mandag. Foto: Faksimile/YouTube
Sist oppdatert:
Pårørende til de savnede passasjerene raser mot flyselskapet. Se video.

(Nettavisen/NTB): Fem dager har gått siden passasjerflyet fra Malaysian Airlines forsvant sporløst fredag kveld, norsk tid. Foreløpig har verken flyselskapet eller malaysiske myndigheter noen gode svar å gi til frustrerte pårørende.

Flyet forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing, og hadde 239 mennesker om bord. Majoriteten av de savnede passasjerene er kinesere.

Pårørende til noen av de 153 savnede kinesiske passasjerene, fikk møte fire ansatte fra flyselskapet i Beijing tidlig mandag.

Vannflasker
De fire representantene fra Malaysian Airlines ble møtt med anklager om løgn, og fikk samtidig kastet vannflasker etter seg.

- Alle malaysiere er løgnere, skrek en av de pårørende, ifølge The New York Times.

Den første flasken ble kastet mot den kvinnelige representanten for flyselskapet, som er en tolk. De tre andre var ledere i selskapet. Det ble kastet minst tre flasker mot representantene.

Rundt 100 pårørende deltok i møtet som ble avholdt på et hotell i den kinesiske hovedstaden. Journalister var i utgangspunktet nektet adgang, men noen få klarte likevel å snike seg inn.

Se video fra møtet(artikkelen fortsetter under videoen).


Kaotiske forhold
Det hersket også kaotiske forhold da det ble avholdt en pressekonferanse onsdag.

Malaysia får kraftig kritikk for å ha skapt full forvirring i forbindelse med letingen etter passasjerflyet som ble meldt savnet før helgen.

Mens letingen etter flight MH370 fra Malaysia Airlines utvides til stadig flere områder i Sørøst-Asia, holdt malaysiske myndigheter en kaotisk pressekonferanse i Kuala Lumpur onsdag. 


- Leter i øst og vest
Det hadde da gått nesten fem dager siden flyet med 239 personer om bord, hvorav 153 var kinesiske statsborgere, ble meldt savnet.

- Dere leter i øst og vest, og dere ser ikke engang ut som dere vet hva dere ser på radaren. Det er full forvirring, sa en journalist på pressekonferansen.

- Det er bare forvirring hvis dere vil at det skal anses som forvirring, svarte Malaysias samferdselsminister Hishammuddin Hussein.

- Dette er ingen liten operasjon, og vi kommer til å gjøre alt for å finne flyet. Vi vil aldri gi opp håpet, fortsatte han.

Mange deltar
Ti land er nå involvert i søket etter flyet, deriblant Kina som onsdag fastslo at informasjonen om hva slags kurs flyet holdt da det forsvant, virker ganske kaotisk.

- Akkurat nå er det masse informasjon, og det er ganske kaotisk, så fram til nå har også vi hatt problemer med å bekrefte om den er riktig eller ikke, sier en talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet.

Vietnamesiske myndigheter er tilsynelatende også forvirret. Onsdag morgen kom meldingen om at Vietnam trapper ned letingen etter flyet, men kort tid etter kom kontrabeskjeden om at letingen fortsetter som normalt og i tillegg utvides til flere områder. Avgjørelsen ble tatt etter en samtale med malaysiske myndigheter.

Malakkastredet?
Flight MH370 forsvant etter at det tok av fra Kuala Lumpur på vei mot Beijing sent fredag kveld. Tirsdag meldte flere medier at signalene fra flyet sist ble fanget opp i Malakkastredet utenfor vestkysten av Malaysia, det vil si hundrevis av kilometer fra flyets planlagte kurs.

På pressekonferansen onsdag sa sjefen for Malaysias luftforsvar, Rodzali Daud, at en militær radar har fanget opp signaler som kan ha vært fra det savnede flyet nord i Malakkastredet, 32 mil nordvest for den thailandske øya Penang. Men han understreket at informasjonen ikke er bekreftet.

De siste dagene har vært preget av en rekke gale og motstridende opplysninger, samt et vell av rykter, blant annet om at passasjerer som reiste på falske pass, kan ha vært terrorister. Den kaotiske informasjonsstrømmen har gjort ventetiden for de mange pårørende ekstra vanskelig.

- Pinlig for Malaysia
Også i Malaysia stiger sinnet som følge av myndighetenes håndtering. De lurer på hvem som har ansvaret og føler at saken er blitt svært pinlig for landet.

- Stemningen blant malaysiere beveger seg nå fra tålmodighet til flauhet og sinne, skriver nettsiden Malaysian Insider.

Onsdag ble søket etter flyet også utvidet til Andamanhavet, som ligger mellom sørkysten av Myanmar, nordspissen av Sumatra i Indonesia og øygruppen Andamanene og Nikobarene. Også dette området ligger hundrevis av kilometer fra det savnede flyets rute.

Årsaken til ulykken er fortsatt ukjent, men malaysisk politi sier de har fire mulige teorier: kapring, sabotasje, teknisk feil eller personlige eller psykiske problemer blant passasjerene eller besetningen.

Tirsdag ble det kjent at de to mennene som reiste med stjålne europeiske pass, trolig er identiske med to iranere som var på vei til Nord-Europa for å søke asyl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere