Gå til sidens hovedinnhold

Her kaster politiet stein på demonstrantene

Opptøyene i Baltimore fortsetter.

Videobilder som er lagt ut av Now This News, viser det som skal være opprørskledt politi som kaster stein mot demonstrantene i Baltimore.

Videoen viser deretter klipp av hvordan demonstrantene raser mot politifolkene, presser dem tilbake og stein hagler over politistyrkene.

Ifølge Huffington Post skal hendelser med steinkastende politi ha forekommet minst to ganger. Politi-ledelsen i Baltimore har ikke kommentert påstandene.

Responsen på videoen har vært blandet. Enkelte mener det politiet gjør ikke er annet enn selvforsvar, mot voldelige demonstranter som i flere dager har kastet stein på ordensmakten.

- Politiet forsøker å beskytte seg selv mot voldelige, steinkastende demonstranter.

Andre mener bildene viser hvordan politet i USA tyr til ulovlige og voldelige midler selv.

- Dette er bare så feil. Det er feil på begge sider, kvalmende!

LES også: Her jager mor sønnen hjem med ørefik og kjeft
OG: - Derfor fiket jeg til sønnen min

- Ingen unnskyldning
Atter andre reagerer på volden, og mener de som demonstrerer, kaster stein, angriper butikkeiere og setter fyr på biler, er med på å ødelegge byen.

- Det er forskjell på å protestere og på å gjøre opptøyer. Dette er patetisk.

President Barack Obama sa onsdag at voldsbruken blant demonstrantene i Baltimore er helt uakseptabel - men også at politiets håndtering av svarte nabolag i USA reiser alvorlige spørsmål.

- Vi kan ikke bare overlate dette til politiet. Som land må vi granske oss selv. Dette er ikke noe nytt, det har foregått i tiår, sa han.

Han kaller ungdomsgjengene som herjet i byen mandag kveld og natt til tirsdag kriminelle.

- Det fins ingen unnskyldning for slik vold som vi opplevde i går. Det er bare kontraproduktivt, sa Obama.

LES mer: Røykgranater mot demonstranter i Baltimore
OG her: Store opptøyer i Baltimore etter begravelse

Døde i varetekt
Opptøyene startet mandag, da 25 år gamle Freddie Gray ble begravet. Til da hadde det vært fredelige demonstrasjoner mot politi-vold. Gray døde 12. april, etter å ha blitt dødelige skadet i nakken etter å ha blitt pågrepet av politiet. De seks politifolkene involvert er nå suspendert, og saken etterforskes.

Guvernøren i Maryland innførtee tirsdag kveld portforbud i byen, noe som likevel ikke hindret opptøyene i å fortsette. Politiet tok i bruk røykbomber og pepperkuler mot demonstrantene, som i hovedsak besto av unge mennesker som nektet å overholde portforbudet. Det startet klokken 22, og skal vare hver natt en uke.

Politi fra nabostaten New Jersey og mannskaper fra nasjonalgarden er også satt inn for å dempe opptøyene.

Kommentarer til denne saken