Tirsdag la Ruter seg helt flate etter at Amir Hashani (29) ikke kom på bussen i Kværnerbyen i Oslo, fordi han sitter i rullestol.

Men torsdag kveld skjedde det samme igjen.

- Det er jo helt tragisk. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg, sier Hashani til Nettavisen, som har cerebral parese og er avhengig av rullestol.

Ved 23-tiden skulle han ta bussen hjem etter å ha besøkt kjæresten, men sjåføren klarte ikke å få ut rullestolrampa, som en reprise av det som skjedde tirsdag.

Dermed ble han stående igjen på bussholdeplassen, mens bussen bare kjørte.

- Jeg tenker det er en skam for Ruter og kollektivtrafikken generelt, for jeg kan ikke bevege meg. Etter to dager skjer det altså igjen, sukker 29-åringen, som også denne gangen fikk filmet den skremmende episoden og diskusjonen med bussjåføren.

Videoen er filmet av kjæresten til Hashani - se videoen øverst i saken.

Les også: Her kjører bussen fra rullestolbruker Amir (29): - Hæ, han bare stakk?!

- Må gjøre noe med det

- Ruter sa de skulle rydde opp, hva tenker du da om at dette skjer igjen?

- Det har de ikke gjort, det er for dårlig. Systemet deres er ikke veldig godt, og det må Ruter gjøre noe med - med en gang. Det hjelpe ikke å beklage hvis de ikke gjør noe med det, sier Hashani, som er nestleder i Norges Handikapforbunds Ungdom i Oslo.

Ruter legger seg flate igjen, og sier de jobber med å løse problemet. Se tilsvaret deres lenger ned.

Hashani sier han bare er en av mange som blir hindret adgang i kollektivtrafikken.

- Det gjelder mange andre funksjonshemmede som også opplever dette hver dag. Det er en skam, mener han.

I videoen hører vi sjåføren, som er en annen enn han som kjørte fra ham tidligere i uka, si at vertøyet som man får opp rullestolrampa med, ikke er på plass i bussen.

- Du må ha noen ting med deg, også. 100 prosent. Vi har den, men den er ikke på plass. (...)Vi hadde den, men har mistet den, sier sjåføren.

- Det skjer ofte på 32-bussen, og jeg må hjem. Hva skal jeg gjøre? hører vi Hashani si, før sjåføren etter kort tid sier at han må kjøre.

- Jeg blir forsinket, jeg er ett minutt forsinket nå, sier han, før dørene lukkes og bussen kjører.

Les også: Lokker med ulovlig «Ruter»-billettjeneste: - Vi tar det alvorlig

- Jeg føler meg fanget

Hashani sier han er oppgitt over beskjeden han fikk om å ha med verktøy selv.

- Hvordan skal jeg ta med selv? Det går ikke å ta med selv. Jeg spurte også sjåføren hvor jeg skal få tak i det som trengs, sier han til Nettavisen.

- Fikk du tilbud om annen transport?

- Nei, jeg måtte dra tilbake til kjæresten min, og sove over der, forteller Hashani, som beskriver det som en ubehagelig opplevelse å bli frakjørt igjen.

- Det er jo helt tragisk. Jeg føler meg fanget hjemme. Jeg tør nesten ikke ta bussen lenger, for jeg opplever dette nesten hver dag, sier han.

Se videoen fra tirsdag, da Amir også ble frakjørt av bussen:

- Holdningsendringer må til

Regionleder Ragnhild Sørbotten i Norges Handikapforbund Oslo, reagerer sterkt på hendelsen.

- Det virkelig problematiske i denne saken er at den ikke er unik. Det er ikke engang unikt at han opplever det samme flere ganger samme uke. Det eneste som er unikt er at Amir har dokumentert hvor ille det faktisk er. Mange rullestolbrukere opplever det samme som Amir, sier Sørbotten til Nettavisen.

Sørbotten mener det er bussjåførens ansvar å sjekke at utstyret er med.

- Før bussjåførene kjører skal de sjekke at bussen teknisk er i orden. Er det ikke mulig å få opp rampa er den ikke i orden. Dessverre viser det seg at det er en del bussjåfører som ikke opplever at det er viktig nok at også rullestolbrukere kan komme på bussen, sier hun, og påpeker:

- Det er alvorlig og gir signaler om at rullestolbrukere er mindre verdt enn andre passasjerer. Her må det holdningsendringer til både hos sjå sjåførene, operatørene og Ruter.

Regionlederen mener også som Hashani, at det ikke hjelper å bare beklage.

- Ruter la seg flate tirsdag. Det kommer de til å gjøre i dag også. Vi har ikke behov for at de legger seg flate. Vi har behov for at de bretter opp ermene og kvitter seg med dårlige holdninger og dårlig praksis, og at de gjør det nå, sier hun.

Ruter: - Noen skal inn på teppet

Ruter selv legger nok en gang seg helt flate etter hendelsen.

- Norges Handikapforbund har helt rett i at Ruter la seg flat på tirsdag og det gjør vi igjen, for dette er ikke godt nok. Samtidig har vi brettet opp ermene og jobber nå systematisk for å løse dette, sier kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren i Ruter til Nettavisen

Hun sier hun er oppgitt over situasjonen, og erkjenner at det ikke bare er Hashani som opplever at Ruters busser ikke har utstyret som skal til for at rullestolene skal komme på bussene.

- Problemet er altså at ikke alle busser er utstyrt med verktøy/nøkkel for å utløse rampen. Det forbundet beskriver er en utrolig vond situasjon for en rekke kunder, og at dette er et problem de erfarer ofte. Det er helt klart vår oppgave å jobbe videre for å løse dette, sier Myhren fredag morgen, før hun avslutter:

- Nå skal jeg inn i møte, for det er noen som skal inn på teppet. Jeg håper vi ikke snakkes på en liten stund, men det kan hende, sier hun.

Ruter beklager også hendelsen på Hashanis Facebook-side fredag:

«Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Vi har sett videoen, og det er totalt uakseptabelt at du opplever dette igjen. Aller først: Vi beklager. Dette er på ingen måte greit», skriver Ruter.

De opplyser der at han kan få refundert utgifter til taxi.