Gå til sidens hovedinnhold

Her kjører toget fra konduktøren

Løp langs toget og viftet med flagget til ingen nytte.

(Drammens Tidende) - Jeg ble oppmerksom på opptrinnet da konduktøren løp langs toget og veivet forgjeves med armene. Hun virket helt oppgitt og tok fram mobiltelefonen for å ringe da toget forsvant, forteller DT-journalist Gunnar Larsen som befant seg på perrongen.

Larsen fikk like etter bekreftet fra konduktøren det som hadde skjedd. Ifølge pressevakt Liv Eggebø hos NSB fikk imidlertid konduktøren varslet lokføreren på telefon, som deretter fikk stoppet toget igjen.

- Det stoppet litt lenger bort, og konduktøren fikk allikevel blitt med toget. Det oppsto ingen forsinkelser som følge av episoden, forteller Eggebø.

Ifølge pressevakten skal situasjonen ha oppstått fordi «avgangsprosedyren ble forstyrret» på 14.45-toget mot Vestfold.

- Konduktøren valgte selv å stå igjen for å sikre kunder på perrongen i det dørene lukket seg, forklarer Eggebø.

Det er imidlertid ikke første gangen at toget kjører fra konduktører på perrongen. Det skjer tilsynelatende med jevne mellomrom, og gjerne på Vestfoldbanen.

I august i fjor ble konduktøren etterlatt på Tønsberg stasjon til mye latter fra passasjerene, og i november 2011 kunne også dt.no fortelle historien om en konduktør som ble gjenglemt på Stokke stasjon, og måtte ta drosje etter toget til neste stasjon.

Les flere saker fra Drammens Tidende.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken