Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kjører turistene uten bilskilt

Foto: Birthe Steen Hansen
Sist oppdatert:
De russiske turistene i Bergen var skiltløse, men ville fortsatt få med seg Fløibanen.

(iBergen.no) Hele ferien så ut til å gå i vasken for de russiske turistene da de onsdag morgen oppdaget at skiltene på turistbussen deres var blitt stjålet i løpet av natten.

Pakket og klar
For idet gruppen var klar til å kjøre fra Håkonsgaten for å dra på sightseeing i Bergen, ble de stoppet av politiet som påpekte at det ikke er tillatt å kjøre rundt uten skilt, om de er aldri så mye stjålet.

En fortvilet reiseleder ville gjerne kjøre gruppen til Fløibanen, mens hun selv brukte formiddagen på politistasjonen for å anmelde forholdet. Men politipatruljen på stedet satte foten ned. Bussen kunne ikke under noen omstendigheter kjøres i byens gater uten skilt.

Kjørte likevel
Men så snart politibilen hadde forlatt stedet, satte sjåføren bussen i gir og kjørte av sted. Til Fløibanen.

Der ble turistene satt av, før bussen kjørte videre til politistasjonen. Der fikk russerne nye, midlertidige skilt.

- Vi har hjemmel til å gi rekvisisjon på plastskilt som er tilnærmet lik originalskiltene. Disse kan de kjøre med i Norge, men ikke utenfor landegrensene. Når de forlater Norge må de ha andre skilt, sier operasjonsleder Arnold Johannessen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Vill ringing
Skilt-tyveriet satte i gang et voldsomt apparat av regelsjekking og byråkrati. Politiet måtte ringe Biltilsynet som måtte ringe Vegdirektoratet som måtte sjekke veitrafikkloven og deretter ringe tilbake til Biltilsynet som så kunne videreformidle beskjed til politiet. Og den lød som følger:

- Det er noe som heter særskilt registrering av kjøretøy. Det vil si uregistrerte biler som eies av utenlandsk borger kan kjøres i Norge med midlertidige skilt og vognkort. Denne tillatelsen kan de få av politiet. De går deretter til en skiltfabrikk og får laget skiltene, sier Bente Bergfjord i Statens vegvesen.

På vei til nye skilt
Ved lunsjtider sto turistbussen fortsatt utenfor politihuset, uten skilter. Guiden var da i ferd med å få de nødvendige papirer etter anmeldelsen, slik at de kunne få laget de nye skiltene.

Det er tvilsomt om den skiltløse kjøringen vil få konsekvenser for dem.

Les flere nyheter på iBergen.no

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!