RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GAMMELT & MODERNE: Hos Green Square mikser de gjerne antikviteter med nye og freshe tekstiler og farger.
GAMMELT & MODERNE: Hos Green Square mikser de gjerne antikviteter med nye og freshe tekstiler og farger. Foto: Ingrid Louise Kvam (Nettavisen)

Her kjøper kongen møbler

Sist oppdatert:
En våt drøm for alle interiørelskere.

(Side2): En liten metrotur utenfor sentrum av København ligger Europas største antikvitetshus. Med ni haller, mer en 10.000 kvadratmeter, fylt til randen med møbler, malerier, lysekroner, skulpturer og speil er Green Square som et paradis for antikvitets- og interiørentusiaster.

Se bildekarusell av antikvitetene nederst i artikkelen.

Mer enn hundre år
Her finnes nesten bare antikviteter, det vil si ting som er hundre år gamle eller eldre, og de eldste stammer helt tilbake fra 1600-tallet. De fleste møblene ligger på mellom 50.000 og 100.000 danske kroner, altså det samme som mange ville betalt for splitter nye møbler fra en av de berømte danske designere.

- Det som gjør oss så populære er at folk flest ønsker å kombinere sine moderne danske designermøbler med mer unike og gamle møbler for å gi hjemmet et personlig preg, forteller innehaver av Green Square Lars Holbak.

Kongen og Rimi-Hagen
Men det er ikke bare danskene som elsker Green Square, mange utlendinger flyr inn til København kun for å handle her. Nordmenn er blant de største kundene og innehaveren forteller at det norske kongehuset ved flere anledninger har kjøpt møbler til slottet her.

Stein Erik Hagen har også tatt turen til Green Square for å handle, ifølge Holbak. Han ankom antikvitetshuset personlig sammen med kona, Mille Marie Treschow, en assistent og en interiørarkitekt. Sammen valgt de ut et lass med møbler før de reiste tilbake til Norge.

Asiatisk og europeisk
De fleste antikvitetene her er av europeisk opprinnelse, men Green Square har også det største utvalget av kinesiske antikviteter i Skandinavia. Hver hall i antikvitetshuset har sitt eget tema, hvorav Kina har sin egen hall.

Side2s favoritthall er hallen hvor antikvitetene er restaurert og pyntet med moderne effekter. Her er stoler med en alder på 150 år spraylakkert i sølv, franske armlenestoler fra 1800-tallet er trukket om med stoff i knæsj rosa og en eldgammel dansk sofa har fått ny personlighet med tekstil i lyseblå glitter.

Det skal mye til for å ikke finne minst én eller ti ting man faller pladask for her, men dersom du ikke gjør det kan butikkens egen interiørdekoratør «skreddersy» en ny stil på et gammelt møbel som passer akkurat deg, dersom du har råd.

Besøk Green Squares nettsider her.

1660

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere