RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kjører Google på hjortekalven

Foto: Google Street View (Google Street View (TV4))
Sist oppdatert:
Bildene ble deretter lagt ut på Google Maps. Nå ber selskapet om unnskyldning.

En bilist som jobbet med Google sitt Street View prosjekt kjørte på en hjort da han skulle filme veiene i staten New York. Bildene av påkjørselen ble lagt ut på Google Maps for å gi leserne en virtuell veibeskrivelse, skriver TV4 .

Tilkalte politi
Rådyret kom løpende langs bilen og havnet til slutt foran panseret på Googlebilen. Den uheldige sjåføren tilkalte umiddelbart politiet for å se til det sterkt skadede dyret. Da de kom til stedet var hjorten forsvunnet.

Hele sekvensen ble lagt ut på Google Maps, men ble nylig slettet. Nå sier siden at siden er utilgjengelig på grunn av stor pågang.

Google beklager
Det ble drøy kost at intetanende kunne kunne følge hele opptrinnet. Selskapet presiserer at sjåføren gjorde det han kunne.

- Sjåføren var forståelig nok lei seg og ringte med en gang politiet og Street View teamet. Hjorten kunne bevege seg og dro selv fra området innen politiet kom. Politiet sa til sjåføren at dette er en vanlig hendelse i reigonen, skriver Wendy Wang, en av de ansvarlige for prosjektet, i en pressemelding.

Les mer fra Dittdyr. no:

Slik forstår du katten din

Ektepar klonet familiehunden

Pingvinene dør ut

I følge trafikkmyndighetene i New York blir 70.000 hjort påkjørt i staten hvert år. Likevel valgte selskapet å beklage.

- Vi beklager ulykken og gleder oss over at føreren er uskadd, fortsetter Wang.

Tilfeldige bilder
I pressemeldingen kommer selskapet også med formaninger om hvordan man unngår å kjøre på hjort og hva man bør gjøre hvis ulykken skjer.

Google har vært i hardt vær før på grunn av sine Google biler. De har fanget opp lettkledde folk på stranden, menn som kommer ut fra strippeklubb og innbrudd. Nå vil Google sladde ansiktet på mennesker som blir filmet av Googlebilene, skriver TV4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere